Annons
Nöje

Dags för årets festival

Mer akustiskt, lugnare och jordnära. Så vill bandbokaren Leon Trüschel beskriva årets upplaga av Säljerydfestivalen som invigs nu på söndag.– Vi vill återknyta till den gamla känslan där folk umgås och jammar vid lägereldarna.
Publicerad 1 juli 2017
Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh

Ända sedan 1980-talet har det arrangerats festivaler i trakterna kring Uråsa och Säljeryd. Sedan flera år tillbaka så är det kollektivet i Säljeryd som inbjuder till festival i början av juli. Leon Trüschel, boende i kollektivet och festivalens bandbokare, berättar att man denna gång minskat ner festivalen från nio till sju dagar. De första dagarna blir det enbart akustiska framträdanden.

– Vi vill ha en lugnare inledning där folk har möjlighet att träffas och umgås. Så söndag till onsdag blir det akustiskt och så avslutar med mer elektriskt röj torsdag till lördag.

Annons

Leon berättar att man i år valt att söka sig mer tillbaka till rötterna, med fokus på det enkla och jordnära. Ursprungstanken är att folk ska umgås och jamma kring lägereldarna.

– Den speciella Säljeryd-stämningen vill vi återskapa och värna om.

Årets Säljerydfestival startar nu på söndag med en tribe-trum-invigningsceremoni där alla är välkomna att delta.

– Där sätter vi grundtonen för årets festival!

Sedan följer sju dagar med workshops, barmaktiviteter, ansiktsmålning, yoga, teaterimprovisationer, sagovandringar och så förstås mycket musik. Sammanlagt är cirka 100 artister bokade till de fyra scenerna. Leon utlovar både nya bekantskaper och gamla Säljeryd-favoriter.

– Bland annat har vi underbara klassiker som Jordbandet, Helene Bohman Blomqvist, Peter Bryngelsson, Lucas Scheffold och Helle Andersen samt den levande legenden John Holm.

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons