Annons
Nöje

De kan prisas i Växjö

Växjö • Publicerad 9 januari 2019
Foto: Sofia Runarsdotter

I april arrangeras Litteraturveckan i P1, som den 12 april avslutas med en gala i Växjö. I samband med Litteraturgalan delas Sveriges Radios Romanpris, Lyrikpris och Novellpris ut.

Under onsdagen presenterades finalisterna i det stora priset, Romanpriset 2019. Det är ”Geniet från Breslau” av Lena Einhorn, ”Allting växer” av Lyra Koli, ”Kärlekens Antarktis” av Sara Stridsberg och ”Lugnet” av Thomas Bannerhed från Uråsa.

– Det är omöjligt att säga vilken roman som tar hem spelet i år – det är ett gott tecken i sig. De här böckerna har sina olika och egna kvaliteter. Jag ser fram emot Romanprisets öppna och fria diskussioner, jag hoppas och tror på nya insikter och en rafflande samtalsvecka fram till finalen och prisutdelningen i Växjö. Välkomna att vara med, tänka, tycka och lyssna, säger kulturredaktionens Marie Lundström, som ska leda prisutdelningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons