Annons
Nöje

De laddar för ösig sommar

Från 80 till 1 200 besökare! After Beach Evedal började i blygsam skala 2012 men har sedan dess vuxit för varje år. I sommar växlar arrangörerna Tobias Wendt och Mattias Strömberg upp ännu ett snäpp med flera tunga bokningar.
– Bland annat kommer Duo Jag den 25 juli. Den kvällen siktar vi på 2 000 besökare!
Växjö • Publicerad 10 maj 2019
Tobias Wendt och David Färdigh
Tobias Wendt och David FärdighFoto: David Färdigh

Natursköna Evedal brukar kallas för Växjös egen Riviera. Förutom sol, bad och båtliv så bjuds det numera även på livemusik. Varje torsdagskväll under högsommaren arrangerar krögaren Tobias Wendt och musikern Mattias Strömberg After Beach i anslutning till Evedals Värdshus. Konceptet startade 2012.

– Vi ville testa om det funkade att köra After Beach även här i inlandet. De första gångerna hade vi runt 80-90 gäster, men sen tog det fart och tredje sommarsäsongen lossnade det på allvar.

Annons

Sen dess har After Beach Evedal vuxit i popularitet för varje sommar. I fjol slog de nytt publikrekord med 1 200 besökare på en kväll. Framgångarna har gett Tobias och Mattias råg i ryggen och inför årets sommar gör de sin största satsning hittills.

– Tidigare har vi växlat mellan trubadurer och band. Men den här gången kör vi band vid alla sex tillfällena. Och vi har flera riktigt tunga bokningar.

Bland grupperna märks välkända Tredrag från Göteborg och På G från Åseda. Och så Duo Jag, som tillsammans med Rydell & Quick brukar benämnas som Sveriges okrönta kungar bland coverbanden.

– Duo Jag är vår överlägset största bokning hittills. De turnerar runt på alla Sveriges stora turistsställen och att vi fått hit dem till Evedal känns fantastiskt.

Duo Jag uppträder 25 juli och med lite hjälp av bra väder så hoppas Tobias och Mattias på att slå nytt publikrekord.

– Ja, vi siktar på 2 000 personer den kvällen!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons