Annons
Nöje

De samarbetar med Black Sabbath-legend

Ljungby/Växjö • Publicerad 22 november 2018
Patrik Arvidsson
Patrik ArvidssonFoto: David Färdigh

Powerpop-bandet The Airwaves med medlemmar från både Ljungby och Växjö håller nu på att färdigställa sin nya skiva. På en av låtarna medverkar förre Black Sabbath-sångaren Tony Martin.

– Det är kul att ha med en sådan legend. Han har en lysande röst, berättar gitarristen Patrik Arvidsson.

Annons

Ljungbyborna Patrik Arvidsson och Sussi Johansson utgör tillsammans med trummande Växjöbon Mikael Ek stommen i bandet The Airwaves. De hämtar influenser från en mängd olika musikstilar men grunden är gitarrdriven pop.

– Vi kallas oss för ett småländskt poper-popband, berättar Patrik.

Den senaste skivan, Release, släpptes både som CD och digitalt 2014 på eget bolag och gavs sedan ut på nytt 2017 på Riverside Record i Stockholm. Sen dess har Patrik och Sussi fortsatt att göra låtar och planen är att släppa en ny skiva till våren.

– Alla låtar är inspelade och nu pågår produktionen. Två låtar återstår att fixa till.

En av dessa två låtar är Metal Heart, där The Airwaves exklusivt gästas av musiklegenden Tony Martin, som var leadsångare i Black Sabbath 1987-1991 och 1993-1997.

– Efter Ozzy Osbourne är han den mest långlivade sångaren i Black Sabbath.

Genom en musikkompis fick Patrik kontakt med Tony och föreslog ett samarbete med just låten Metal Heart.

– Han svarade ja och resultatet blev riktigt bra. Tony är lätt att samarbeta med, och sen har han förstås en alldeles lysande röst!

Black Sabbath är en av Patriks stora musikaliska idoler från ungdomen. På frågan vilka fler ikoner han gärna skulle vilja samarbeta med kommer svaret omgående:

– Pink Floyd! Fast hade du frågat min bandkollega Sussi så hade svaret blivit ABBA.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons