Annons
Nöje

De tävlar i Melodifestivalen 2019

Sverige • Publicerad 2 februari 2019
Foto: Janne Danielsson/SVT

Starkt, överraskande och tydligt. Så beskriver Christer Björkman Melodifestivalens startfält 2019.

– Det är väldigt bra låtar, bra artister och kul material att jobba med, säger tävlingsproducenten.

Annons

I Melodifestivalen 2019 tävlar flera tidigare vinnare mot revanschsugna finalister och framtidens stjärnor. Totalt skickades omkring 2 300 bidrag in till årets tävling, varav 28 har valts ut till de fyra deltävlingarna. Det är 42 artister som ska göra upp om att vinna den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest i Israel i maj.

– Jag tror att alla kommer att leva upp till förväntningarna. Oavsett vilken slags artist eller musik du gillar så kommer du att kunna hitta något du tycker är bra, säger tävlingsproducenten Christer Björkman.

I startfältet finns bland andra Ann-Louise Hanson, som i vår fyller 75 år och tävlar för fjortonde gången, tidigare vinnarna Martin Stenmarck, Arvingarna och Anna Bergendahl samt debutanter som 15-åriga Malou Trasthe Prytz och youtubern Vlad Resier.

– Det som är så roligt är att vi har artister som har varit med sedan 1960-talet och som representerar en helt annan tid. Ann-Louise debuterade 1963 och det är så häftigt att det kan vara så här. Jan Malmsjö delade förstaplatsen med Tommy Körberg 1969. Och så har vi tre vinnare som också känns som veteraner, som kommer tillbaka. Och ett gäng revanschsugna andraplaceringar. En lyxig buffé av Mellohistoria, säger Christer Björkman.

Andreas Johnson återvänder till tävlingen, liksom Wiktoria Johansson, Jon Henrik Fjällgren och Arja Saijonmaa.

Nano blir först ut i Göteborg och Växjös John Lundvik får avsluta den fjärde och sista deltävlingen i Lidköping.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons