Annons
Nöje

De tävlar om att ha bäst koll på populärkultur

Vem i Växjö har bäst koll på populärkultur? En bra värdemätare är de återkommande quiz som anordnas i Röda rummet på Stadsbiblioteket.
– Vi blandar frågor om film, tv-serier, litteratur och musik, berättar quiz-ansvarige Jonas Tistelgren.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2018
Stadsbiblioteket
StadsbiblioteketFoto: Nils Lindgren

I vilken kronologisk ordning släpptes skivorna Hounds of love, 1999, Like a virgin och Bad? Vilken diktare skrev ursprungligen texten till Mando Diaos hitlåt Strövtåg i hembygden? Och vilken superhjälte heter egentligen Bruce Banner? Ja det är några av frågorna som kan dyka upp när Stadsbiblioteket arrangerar quiz i populärkultur.

– Det är andra säsongen som vi anordnar quiz här i Röda rummet. I snitt brukar vi ha runt 15-20 deltagare som gör upp om den ärbara segern, berättar bibliotekarierna och tillika populärkulturfantasterna Jonas Tistelgren och Sofie Petersson.

Annons

Varje quiz har ett övergripande tema och vinnarna får förutom äran ett pris som anknyter till temat.

– När vi till exempel hade deckar-quiz var vinsten en deckarbok tillsammans med en lakritspipa. Och när vi körde brittiskt tema bjöds vinnarna på kex och marmelad.

Ett av de medverkande quiz-lagen när Magazinet är på besök är Team Till minne av Peter Pan, bestående av Daniel Stjärna, Daniel Larsson, Ludvig Wallén och Emil Gustavsson.

– Vi är regerande mästare så vi hoppas kunna försvara titeln ikväll!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons