Annons

De var bäst och sämst klädda i finalen av Melodifestivalen

Under sex veckor har modeskaparen Rasmus Georgiadis, student på modeprogrammet på Beckmans designhögskola i Stockholm, betygsatt kläderna i Melodifestivalen 2022. Flera artister har fått full pott och hyllats för sina kläder, medan andra har fått lägsta betyg. Här är betygen på artisternas kläder under finalen.
Stockholm • Publicerad 12 mars 2022
Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 1

Run To The Hills – Klara Hammarström

Klara Hammarström ställer sig på finalscenen iklädd sin rödflammiga superwoman outfit men denna gång har det orange skynket över höftpartiet reducerats ner till et rött, mycket mindre skynke som placerats under korsetten. Ett bra val då det tidigare skynket var otroligt osmickrande.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 2

Som du vill – THEOZ

Theoz har till finalen i ära fått vita och silvriga revärer på både ärmar och byxben. Revärerna är inte särskilt snygga och i ett väldigt stelt material vilket inte ger kläderna de mjuka formerna de egentligen har haft. Något positivt med dem är att de drar till sig uppmärksamhet vilket gör att man inte tänker lika starkt på de lila tonernas nyansskillnader. Det vita i revärerna går också väldigt fint ihop med de vita skorna.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 3

Higher Power – Anna Bergendahl 

Cow-girlen Anna Bergendahl fortsätter glänsa i sin kamelfärgade outfit som känns mer och mer självklar för varje vecka. Den enda förändringen Anna gjort till finalen är att släppa ut sitt hår. Knuten hon tidigare haft gav ett häftigare uttryck och hon borde behållit håret uppsatt. Bortsett från det är outfiten extremt smickrande.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 4

Änglavakt – John Lundvik

Lundviks Pyjamasdress plockas fram igen till kvällens final och känns precis som förra gången helt fel för tillställningen. Outfiten känns ner-klädd och aningen oseriös när den egentligen ska vara en förlängning av den seriösa låttexten.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 5

My Way – Tone Sekelius

Tone återanvänder förra veckans spektakulära röda duchesseklänning, denna gång utsmyckad med strasstenar som lägger fokus på sidsömmen där vecken är placerade och klänningen blir lika vacker i finalens nummer som under semifinalen. Klänningens vackra skärning vid sidsömmen döljs tråkigt nog av de ny-placerade strasstenarna och stenarna gav klänningen ett helt annat uttryck men lyckades ändå behålla ett vackert uttryck.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 6

Bigger Than The Universe – Anders Bagge

Bagge kör ännu en gång helsvart. Denna gång ser man tydliga nyansskillnader i de svarta plaggen vilket med svart lätt känns urtvättat och gammalt. Hans byxor är för övrigt på tok för långa och skapar veck längs fotlederna. Även om Bagge försökte göra större förändringar under genrepen genom att dra in orange plagg så hade de varit bättre än hans slutgiltiga outfit som bara känns urtvättad och ogenomtänkt.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 7

Innocent Love – Robin Bengtsson 

Robins klädsel har helt klart redigerats till det bättre jämfört med när vi senast såg honom på scen. Hans ljusa outfit i vitt och beige har ersatts med vitt och svart och blir aningen ner formellt, mer passande för mello-scenen. Hans ändå relativt vardagliga look får ett lyft av den svarta sidenskjortans glans.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 8

Freedom – Faith Kakembo

Den ceriserosa paljettklänningen får vara med även på finalen och blir väldigt kraftfull till numret i delarna där Faith står själv. När bakgrundssångarna kommer in skär sig tonerna av cerise och bourgogne och kläderna blir plötsligt extremt mycket mer ointressanta.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 9

Bluffin – LIAMOO

Liamoo behåller sin rave-svarta look, vilket han gör helt rätt i. Outfiten blir väldigt cool i kontrast med bakgrunden och passar Liamoo väldigt bra. Med ett brett axelparti, smal midja och robusta boots skapas en väldigt smickrande siluett. Denna gång har han med sig fyra dansare på scen i matchande outfits. Även om deras outfits matchar väldigt bra blir det lite rörigt med allt ljus och tre personer på scen. Dessutom känns Liamoos outfit inte lika speciell när matchande outfits står bredvid. Han borde ha kört även finalen själv för att stå ut och låta sin look glänsa.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 10

Hold Me Closer – Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs håller fast vid sin barfota look med vida byxor och glittrig topp. Denna gång stör inte linnet under strass-fransarna lika mycket och känns mer naturligt. Även om Cornelias outfit glittrar och funkar väldigt bra på henne hade det varit roligt med någon större förändring till finalen.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 11

I Can´t Get Enough – Cazzi Opeia

Cazzi Opeia kör på med samma outfit som under förra veckans semifinal med små förändringar som strasstenar som nu plaserats på toppens tyll-ärmar. Med de mer klara färgerna i toppen som kontras med pastelltoner i både hennes byxor samt i dansarnas outfits känns toppen fortfarande lite malplacerad och smälter inte in med de andra plaggen. Utöver detta är outfitsen mjuka, lekfulla och härliga.

Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 12

In i dimman – MEDINA

Medina har inte gjort några stora förändringar klädmässigt. Duon behåller sin svarta outfit som kontras med vit samt de orange och svartklädda dansarna. Även om duon inte ändrar något i sina outfits hade det varit roligt att se någon förändring i dansarna eftersom flera av deras outfits inte känns särskilt genomtänkta utan bara ihop slängda för att kläderna var svarta och orange.

Tidigare betyg under Melodifestivalen 2022:

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons