Annons

De var bäst och sämst klädda i Mellosemin: ”Nästa nivå”

Vi har bett modeskaparen Rasmus Georgiadis, student på modeprogrammet på Beckmans designhögskola i Stockholm, att betygsätta kläderna i Melodifestivalen 2022. Här är hans betyg på artisternas kläder under semifinalen.
Stockholm • Publicerad 5 mars 2022
Tone Sekelius, Lillasysters sångare Martin Westerstrand och Cazzi Opeia.
Tone Sekelius, Lillasysters sångare Martin Westerstrand och Cazzi Opeia.Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Tone Sekelius
Tone SekeliusFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 1

Tone Sekelius - My Way

Tone Sekelius fortsätter att leverera och överraska på melloscenen. Denna gång har trenchcoaten fått ett mjukare fall under midjan genom att hennes stylist har tagit ut krinolinställningen som tidigare satt i och ersatt denna med tyll. Vid klänningsavtäckandet får vi se, istället för den svarta klänningen hon bar under sin deltävling, en röd duchesseklänning som verkligen poppar med väl placerade veck, otroligt smickrande halsringning och en hög slits. De beige tonerna i trenchcoaten och de röda tonerna i klänningen gör avtäckandet mycket mer dramatiskt och Tone tog verkligen numret till nästa nivå.

Alvaro Estrella
Alvaro EstrellaFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 2

Alvaro Estrella - Suave

Alvaro hade behövt uppdatera och finjustera klädseln till sitt nummer för att det skulle kännas riktigt bra. Outfitsen som tidigare kändes Spanich-chic känns nu uttjatade. Alvaros egen look funkar fortfarande och ser nästan bättre ut nu än tidigare men dansarnas outfits blir för mycket eftersom de i sig är statement-looks och klarar egentligen bara att bäras en eller två gånger för att fortfarande kännas coola. Färgskillnaden mellan dansarnas outfits och bakgrunden har jag nämnt tidigare att den stör väldigt mycket vilket inte blir ett undantag i kvällens semifinal.

Danne Stråhed
Danne StråhedFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 3

Danne Stråhed - Hallabaloo

Danne ställer sig på scenen med samma outfit som under sin deltävling och bjuder på en krock mellan för många mönstrade plagg, skjortan, västen, halsknuten och gitarr-axelremmen blir för mycket att kolla på och man kollar hellre bort. Här hade Danne kunnat byta ut något för att ge ett lugnare uttryck som inte stör allt för mycket. Bara att skippa halsknuten eller byta ut västen mot en svart hade gjort mycket.

Anna Bergendahl
Anna BergendahlFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 4

Anna Bergendahl  - Higher Power 

Anna Bergendahls outfit håller sig lika fräsch och cool sedan förra veckan och växer bara i starkare. Det otympliga materialet i hatten och klänningen blir bara mer och mer charmigt och känns plötsligt självklart även om man tidigare var tveksam till texturen. Man lägger nu större märke till detaljer som de fantastiska skärningarna och hur härlig nyansen är.

Theoz
TheozFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 5

THEOZ - Som du vill

Theoz har precis som många andra behållit sin look utan några tydliga justeringar. Det är synd eftersom nyanserna inte går ihop men den här gången känns hans look mysigare än tidigare. Tyvärr är det kanske inte mysig man vill bli ihågkommen som på melloscenen.

Lisa Miskovsky
Lisa MiskovskyFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 6

Lisa Miskovsky - Best To Come

Lisa har hoppat av på en bättre tunnelbanestation än tidigare och gått ifrån hennes look från 2010 en aning. Hon behåller hatten och strumpbyxorna men byter ut kängorna till svarta och kombinationen av polo och kjol till en lösare paljettklänning. BRA VAL! Outfiten blir mer mogen och känns i alla fall lite mer nutida. Det finns förbättringspotential men de justeringarna som har gjorts uppskattas något otroligt.

Lillasyster
LillasysterFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 7

Lillasyster - Till Our Days Are Over

Lillasyster stiger på melloscenen med likannde outfits som tidigare vilket inte är något positivt i det här fallet. Som nämnt förra veckan blir det en gubbig stil och det känns som att de försöker klä sig som om de vore yngre än de är. Passformer på kläderna är denna vecka mycket bättre men kläderna i sig funkar inte.

Cazzi Opeia
Cazzi OpeiaFoto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen
Bidrag 8

Cazzi Opeia - I Can’t Get Enough

Cazzi har till semifinalen fått en mer färgstark topp som tyvärr bryter av från klädkoden lite väl mycket. Dansarnas looks och hennes byxor är i pastelltoner vilket gör att krocken med de starkare färgerna i toppen känns väldigt malplacerade. Dansarnas outfits känns fortfarande coola och ögonen dras verkligen till de härliga, matchande handskarna de bär.

Tidigare betyg under Melodifestivalen 2022:

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons