Annons
Nöje

De vill sprida julfrid med konsert

Det moderna julfirandet blir lätt stressigt och kravfullt. Som en kontrast vill Ulriksbergskyrkan i Alvesta skänka en stund av frid och harmoni. På söndag arrangerar de två julkonserter i Pingstkyrkan.
– Det blir mycket värme och omtanke, utlovar pastorn Joel Oredsson.
Alvesta • Publicerad 8 december 2018
Vill sprida julfrid! Christian Hyrsky och Joel Oredsson inbjuder till julkonserter i Alvesta nu på söndag.Foto: David Färdigh

Sedan i somras är pingstkyrkan i Alvesta en del av Ulriksbergskyrkan i Växjö. Gudstjänster fortsätter dock firas i Alvesta varannan vecka och nu laddar församlingen för söndagens två julkonserter.

– Medverkar gör musiker från både Alvesta och Växjö, berättar pastorn Joel Oredsson och ungdomsledaren Christian Hyrsky.

Annons

Huvudsyftet med julkonserterna är att bidra med en stund av stillhet och frid. Många upplever julförberedelserna som intensiva och stressande, men här blir det istället fokus på lugn och harmoni.

– För oss är julen en tid för mycket värme och omtanke. Högtiden inbjuder till att umgås med nära och kära. Det är just den känslan vi vill förmedla med julkonserterna.

Ett annat syfte är också den insamling som pingstförsamlingen anordnar tillsammans med Svenska kyrkan.

– Pengarna som samlas in ska användas till att köpa julklappar till barn och tonåringar som har det tufft ekonomiskt. Det kan vara allt från biobiljetter till presentkort i en sportbutik. Vi vet att många barn lever i ekonomisk utsatthet i Alvesta och det här blir ett sätt att sprida julglädje.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons