Annons
Nöje

Elton Johns musikaliska liv blir film

Växjö • Publicerad 16 juni 2019
.
.Foto: Photo Credit: David Appleby

Den 29 maj har filmen "Rocketman" biopremiär i Sverige. Filmen handlar om Eltons Johns liv.

Musiklegendarers alster och liv blir allt vanligare innehåll i filmer. Förra året hade både "Mamma Mia! Here We Go Again", med ABBA:s musik, och "Bohemian Rhapsody" om Queen biopremiär. Nu är det Elton Johns tur att hyllas i en två timmar lång film.

Annons

"Rocketman" beskrivs som en storslagen musikalisk fantasi om den otroliga historien kring Elton Johns genombrottsår. Filmen följer den fantastiska resan från det blyga pianospelande underbarnet Reginald Dwight vid Royal Academy of Music till internationella superstjärnan Elton John.

Det är Taron Egerton som spelar Elton John i filmen, som skildrar historien om hur en liten stadspojke blev en av de största ikonerna i popkulturen. I filmen finns också bland annat Jamie Bell, Bryce Dallas Howard och Richard Madden. Dexter Fletcher står för regin.

Filmen visas bland annat vid Filmstaden i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons