GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Fjällen är favoriten för fotografen från Ingelstad

     Naturfotografen Björn Dahlfors älskar Oviksfjällen i Jämtland. Nu gästar han Naturhistoriskas instagramkonto med sina vackra bilder.
     Ingelstad • Publicerad 27 juni 2018
     Foto: Pressbild

     Björn Dahlfors, 35, är uppvuxen i Ingelstad, men lämnade samhället som 20-åring. I dag bor han i Bergslagen och de flesta bilderna tar han i den västmanländska naturen. Under tre och ett halvt år bodde han dock i jämtländska Månsåsen med utsikt över Oviksfjällen och Storsjön. Det är denna plats som nu visas upp på Naturhistoriskas instagramkonto.

     – Det är väldigt kul och en stor ära att kunna upp mina bilder från bokprojektet för Naturhistoriskas över 17 000 följare.

     Foto: Pressbild

     Gästandet pågår fram till den 29:e juni. Björn Dahlfors har arbetat med ett bokprojekt om Oviksfjällen och dess omkringliggande bygder under ett par år.

     – Det är faktiskt andra gången jag gästar Naturhistoriskas instagramkonto och andra gången jag visar bilder från Oviksfjällen. Senast var det vinterbilder och nu är det sommarbilder. Faktum är att jag har Naturhistoriska att tacka för att det ens finns ett bokprojekt. Jag födde idén när jag sökte efter ett tema för min medverkan i början av 2017. Sedan dess har jag återbesökt Oviksfjällen tre gånger och fyllt på bildarkivet.

     Foto: Pressbild

     Björn Dahlfors visar inte bara sina bilder på Instagram. Sedan han drog i gång bokprojektet har han också ställt ut flera gånger.

     – Vart jag än kommer så finns det flera personer som har en relation till Oviksfjällen, även om jag bara visat bilderna i Bergslagen. Det är roligt att höra människors historier och minnen – det inspirerar mig att arbeta vidare.

     Foto: Pressbild

     Samtidigt rullar projektet med boken vidare. Allt bildmaterial är inhämtat. Nästa steg blir att skriva texter och skicka utkast på den färdiga boken till förlag runt om i landet. Björn Dahlfors hoppas vara klar med utkastet under sommaren.

     Daniel RydströmSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.