Annons
Nöje

Flickan från Småland tillbaka i Växjö

Växjö • Publicerad 1 mars 2019
Foto: Maria Östlin

I över 20 år har Charlotte Perrelli varit en populär artist med framgångar såväl nationellt som internationellt. Nu är hon på turné med en ny succéshow.

– Det här blir någonting annorlunda som jag inte tror att någon har sett förut, säger Charlotte Perrelli.

Annons

År 2018 var ett hektiskt år för Charlotte Perrelli. Hon var med i TV4-programmet Så Mycket Bättre, släppte en utlämnande bok och födde sin fjärde son. Samtidigt har förberedelserna med den nya showen "Charlotte Perrelli - Flickan från Småland" pågått. Hon skulle ha kört turnén under hösten 2018 men stoppades av läkarna på grund av komplikationer under graviditeten.

Turnén flyttades fram till i vår och den 2 mars uppträder artisten från Hovmantorp med två föreställningar i Växjö konserthus.

– Det här blir någonting annorlunda som jag inte tror att någon har sett förut med mig. Jag har varit ute och gjort egna konserter men oftast har folk sett mig i konstellationer med andra artister eller i större sammanhang som har varit ganska showiga. Det här blir otroligt personligt, säger Charlotte Perrelli.

Med sig har hon ett åttamannaband och en blandning av musik och mellansnack. Det blir en djupdykning i Perrellis liv med ett axplock från den självutlämnande och öppenhjärtliga boken med samma namn som showen, varvat med hitlåtar från Så Mycket Bättre, Melodifestivalen och Svensktoppen.

– Eftersom det är en konserthusturné finns det möjlighet att få till ett riktigt möte. Där jag får berätta min historia och prata till punkt utan att känna att det är en massa annat som pockar på uppmärksamhet. Ofta förväntar sig folk att jag ska komma in i muskort kjol, showa som attan och byta peruker 14 gånger. Jag överdriver lite nu men det är väldigt showigt och dansant. Det blir det inte nu. Det blir ett möte där jag kommer prata och öppna hjärtat mer än jag kanske normalt göra.

Vad vill du att publiken ska känna?

– Mitt ledord är att folk just ska känna. Det ska vara glädje men också ett djup. Jag vill att folk ska få möjlighet att känna och bli berörda av en massa olika känslor. Då blir det på riktigt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons