Annons
Nöje

Flickan med kjolen är tillbaka

Publicerad 29 augusti 2016
Foto: Lennart Ernstsson/Hannes Tobiasson, Smålandsposten
Foto: Lennart Ernstsson/Hannes Tobiasson, Smålandsposten

I mitten av april stals två bronsskulpturer från konstverket "Alla är" vid Växjösjön. En av dem hittades av förskolebarn någon vecka senare bakom en stenmur i närheten medan den andra, föreställandes en flicka med kjol, fortfarande inte har hittats. Nu har Växjö kommun och konstnären Torbjörn Johansson gjort en ny skulptur av flickan.

– Eftersom gjutformarna fanns kvar blev processen relativt enkelt och han kunde göra den i princip identiskt som den förra, säger Fredrik Sandblad, verksamhetsutvecklare inom konst- och kulturområdet i Växjö kommun.

Annons

Sedan den 22 augusti är konstverket, som är en del av utställningen Art Site, komplett igen. Växjö kommun har fått betala drygt 24 000 kronor med frakt för den nyproducerade skulpturen.

– Det är tråkigt med skadegörelse. Det är så med allt man har i det offentliga rummet, lekplatser, lyktstolpar och så vidare. Det händer tyvärr sådana saker emellanåt, säger han.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons