Annons
Nöje

Första bandet klart för Musikhjälpen i Växjö

Förra veckan blev det känt att Musikhjälpen 2023 kommer att sändas från Växjö. Glasburen placeras på Stortorget i december därifrån det kommer direktsändas i 144 timmar.
Nu har första musikakten avslöjats.
Växjö • Publicerad 7 september 2023
Atron består av Martin Svensson, Wilhelm Lindqvist och Morgan "Mojje" Wilacki.
Atron består av Martin Svensson, Wilhelm Lindqvist och Morgan "Mojje" Wilacki.Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Den 11-17 december i år ska Musikhjälpen sändas i SVT och Sveriges Radio från Växjö. I år ska produktionen ha bjudit in ett 40-50-tal av Sveriges största artister som ska uppträda i buren och utöver det väntas hundratals gäster komma på besök och berätta om sina engagemang eller bidra med fakta till årets tema som än så länge är hemligt.

Listan över gästerna och artisterna har Musikhjälpen inte gått ut men nu har den första musikakten presenterats. Det är Atron som i helgen vann P4 Nästa med låten ”America”. Atron består av Martin Svensson, Wilhelm Lindqvist och Morgan ”Mojje” Wilacki och tävlade först i P4 Gotlands lokala final.

Annons

Vinsten innebär att låten ”America” kommer att spelas regelbundet i P4, spelning i Sjung med P4 för Världens Barn den 1 oktober samt i glasburen på Stortorget i Växjö under Musikhjälpen 2023.

Atron vann P4 Nästa 2023.
Atron vann P4 Nästa 2023.Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons