Annons
Nöje

Fredrik tillbaka med Lögnen

I slutet på 80-talet var göteborgaren Fredrik Evers elev på Estetiska programmet på Katedralskolan i Växjö. Ikväll återvänder han till staden när han på Växjö Teater spelar pjäsen Lögnen.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2018
Växjö Teater.
Växjö Teater.Foto: Tekla Höckert

Fredrik kommer från en teaterfamilj och hade tidigt siktet inställt på att bli skådespelare. I slutet av 80-talet sökte han sig till Växjö och Katedralskolans estetiska utbildning med inriktning scenkonst.

– Vi var en stor härlig klass. Som klasskamrater hade jag bland annat The Ark-medlemmen Martin Axén och sångerskan Shirley Clamp.

Annons

Vad minns du av åren i Växjö?

– Många olika saker. Jag minns Stortorget och de härliga fiken runt omkring. Sen var det precis som nu en politisk orolig tid nå nynazister marscherade på gatorna. Jag kommer också ihåg jazzklubben på Mjödner, Regionteatern så klart och Oxen dit man kunde gå och kasta dart på kvällarna.

Efter Växjö-tiden blev det Scenskolan i Stockholm för Fredrik, och nu är han sedan länge en etablerad skådespelare, bland annat på Riksteatern. Under torsdagskvällen på Växjö Teater medverkar han i Lögnen, en komedi skriven av den hyllade författaren och dramatikern Florian Zeller. Föreställningen inleds med att paret Paul och Alice har bjudit sina vänner Michel och Laurence på middag.

– Min rollfigur Paul är väldigt uppspelt inför middagen men min hustru Alice är mindre road eftersom hon dagen innan sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Ska de berätta eller inte?

Det blir med andra ord en tämligen komplicerad middag. Fredrik beskriver det som en komedi med farsinslag i ett högt tempo.

– Publiken bjuds på många goda skratt, men pjäsen väcker också frågor som vad som egentligen är otrohet och vad som är lögn. Det finns mycket att fundera över.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons