Annons
Nöje

Grattis Växjö - John Lundvik vinner ikväll

Stockholm/Växjö • Publicerad 9 mars 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

Tolv artister gör ikväll upp om den åtråvärda titeln som vinnare av Melodifestivalen 2019. Nadia Hagberg och Oscar Appelgren, VXOnews reportrar på plats i Stockholm, är helt övertygade om att det blir Växjös John Lundvik som får ta emot Sångfågeln i Friends arena.

Därefter blir det svårt. Årets startfält är fullt av hits och inte minst vinstsugna artister. Vi håller med om vad festivalgeneralen Christer Björkman sa på välkomstfesten tidigare i veckan: ”Jag har aldrig sett ett så tävlingsinriktat startfält. ALLA är här för att vinna.”

Annons

Men trots allt, så här tippar vi finalen som startar klockan 20.00 i SVT och SVT Play.

Vinnare blir...

John Lundvik - Too Late for Love

Här är vi rörande överens: Numret, låten, John, körtjejerna. Wow på alla fyra. Från Johns första ton i deltävlingen har vi känt att det här är Sveriges vinnare. Vi unnar verkligen John Lundvik den här segern och hoppas att juryn, som han har varit rädd för, ger honom höga poäng och en biljett till Tel Aviv i maj.

På andra plats:

Nadia tippar: Hanna Ferm & Liamoo - Hold You

Jag är förvånad över att plasten runt om Hanna och Liamoo inte har smält för det slår gnistor om denna duo. Ryktena om de tidigare ”Idoldeltagarnas” eventuella romans bidrar troligtvis till tittarnas röster.

Oscar tippar: Bishara - On My Own

Bishara är 16 år. Han stod på scen för första gången i samband med sin deltävling i Lidköping och nu är det dags för den andra gången. Han går igenom rutan och låten är bra. Men är han redo för Eurovision? Inte i år.

På tredje plats:

Annons

Nadia tippar: Bishara - On My Own

16-åringen som har tagit Sverige med storm kan nog bli världsartist en vacker dag. Så länge han får utvecklas tillsammans med rätt team omkring sig. Jag hoppas det blir så.

Oscar tippar: Hanna Ferm och Liamoo - Hold You

Det slår gnistor om finalens enda duo. De hade lite problem under fredagens genrep och det kan ha kostat några poäng från den internationella juryn, som sätter poängen utifrån genrepet.

På fjärde plats:

Nadia tippar: Anna Bergendahl - Ashes To Ashes

Annas låt är nog den jag hört allra mest på radio de senaste veckorna och jag tror att hon tjänade på att gå till final genom ”Andra chansen”. Låten växer - men inte upp till en förstaplats.

Oscar tippar: Wiktoria - Not With Me

Låten är Wiktorias dagbok efter ett uppbrott. Kan hon hålla känslorna tillbaka i Friends Arena eller spelar dem henne ett spratt under finalen? Hon vinner också på att ha nummer elva som startnummer. Om hon kan ge allt kan det också ge en fin placering i slutändan.

På femte plats:

Annons

Nadia tippar: Wiktoria - Not With Me

Under fredagens genrep brast Wiktoria i gråt på scen. Det märks att hon menar varje ord och att hjärtesorgen hon sjunger om är på riktigt, något som räcker till en plats i topp fem.

Oscar tippar: Arvingarna - I Do

Det här är låten som jag, tillsammans med John Lundviks, har gått och sjungit mest på under de här veckorna. I Do, I Do, Do. Arvingarna är populära och rutinerade. De går också ut sist i finalen, vilket kan ge några extrapoäng.

På sjätte plats:

Nadia tippar: Arvingarna - I Do

När jag hör låten ”I Do” vill jag damma av mina gamla buggskor och ta en svängom. Jag älskar dansband och jag älskar Arvingarna. Det är också den låt som jag nynnat på mest. Men att skicka göteborgarna till Eurovision? Nej. Så kul ska vi inte ha det.

Oscar tippar: Anna Bergendahl - Ashes To Ashes

Låten växer efter ett par lyssningar och det var nog inte en nackdel för den förra mellovinnaren att gå vidare via Andra Chansen. Bergendahl är säker på scenen och kan sitt nummer utan och innan.

På sjunde plats:

Annons

Nadia tippar: Mohombi - Hello

Mohombis nummer är koreograferat av en av mina favoritdansare. Fredrik ”Benke” Rydman är grym. Låten är helt okej men hade fördelaktigt framförts av någon annan. Någon som faktiskt kan ta de höga tonerna utan problem.

Oscar tippar: Jon-Henrik Fjällgren - Norrsken

Jon-Henrik gjorde ett bra genrep och sticker ut i tävlingen. Han går ut först i finalen och jag tror tyvärr att det är en nackdel för honom. Han hade vunnit på ett senare startnummer, framför allt i den här konkurrensen.

På åttonde plats:

Nadia tippar: Jon Henrik Fjällgren - Norrsken (Goeksegh)

Fenomenet Jon Henrik Fjällgren kommer jag nog aldrig förstå och personligen hade jag satt honom på en sista plats. Men, men, det är fint att vi gillar olika.

Oscar tippar: Mohombi - Hello

Låten är lite för tråkig och jag tror att den inte sticker ut tillräckligt för att komma bättre än åtta.

På nionde plats:

Annons

Nadia tippar: Lisa Ajax - Torn

Det är tredje gången Lisa Ajax tävlar i Melodifestivalens final. 20-åringen sjunger fantastiskt bra, men hon når inte riktigt ut genom rutan.

Oscar tippar: Lisa Ajax - Torn

Lisa Ajax gjorde ett fantastiskt genrepet och har en otrolig röst. Men sticker det ut tillräckligt?

På tionde plats:

Nadia tippar: Malou Prytz - I Do Me

Efter att ha pratat med Malou har jag förstått att hon kommer att vara nöjd med tävlingen så länge hon känner att hon har gjort sitt bästa. Jag hoppas att hon gör det och att vi får se henne tävla igen.

Oscar tippar: Malou Prytz - I Do Me

Trots sina 16 år ser Malou Prytz ut att inte ha gjort något annat i sitt liv än att stå på stora scener. Självsäker och energifylld.

På elfte plats:

Annons

Nadia tippar: Lina Hedlund - Victorious

Rutinerade Lina Hedlund är ett proffs. Hon sätter alla toner, danssteg och kamerablickar. Tyvärr är hon inte intressant nog i detta starka startfält.

Oscar tippar: Nano - Chasing Rivers

Jag har inte varit något större fan av Nano och den här låten gör inte att jag ändrar åsikt. Nanos röst är mäktig men låten är för tråkig för att få mig att reagera.

På tolfte plats:

Nadia tippar: Nano - Chasing Rivers

Det är inget fel på Nanos låt. Jag minns den bara inte.

Oscar tippar: Lina Hedlund - Victorious

Lina Hedlund är rutinerad och jag hoppas att hon får en bättre placering än tolva. Men i det här finalfältet håller det nog inte hela vägen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons