Annons
Nöje

Guldläge för John Lundvik

Växjö • Publicerad 5 mars 2019
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

På lördag avgörs Melodifestivalen 2019 och en av favoriterna är Växjösonen John Lundvik. Han är en av de stora favoriterna att vinna hela tävlingen.

John Lundvik och låten ”Too late for love” kommer att gå ut som tionde bidrag i finalen, som totalt har tolv låtar. Det är historiskt sett ett väldigt bra nummer i tävlingen.

Annons

VXOnews har tittat tillbaka på de senaste årens vinnare och vilket startnummer de hade i finalen. 2018 vann Benjamin Ingrosso efter att ha gått ut som bidrag nummer elva i finalen och 2016 vann Frans med startnummer tio.

Både 2013 och 2014 vann vinnarna, Robin Stjernberg och Sanna Nielsen, efter att ha haft startnummer nio av tio möjliga. Sedan 2013 har bara två vinnare haft startnummer på den första halvan av finalfältet, det var Måns Zelmerlöw 2015 och Robin Stjernberg 2017 som gick ut som sexa respektive fyra i vardera final.

Melodifestivalens final sänds i SVT och SVT Play klockan 20.00 på lördag.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons