Annons

Här är artisterna på årets Pridekonsert

Under konserten i Linnéparken uppträder en trefaldigt Grammisnominerad rappare, en Idol- och Mellostjärna med över tio miljoner strömningar på Spotify och hederstalarna har skapat rubriker i hela Sverige.
Växjö Pride • Publicerad 3 maj 2023

I år firar Växjö Pride 10-årsjubileum och planerar att göra det med dunder och brak.

– Det är med stor stolthet vi ser tillbaka på tio år av Växjös viktigaste vecka och nu tar vår kamp vidare tillsammans. Växjö har i hög grad genom åren symboliserat frihet, öppenhet och kärlek. Vi har genom åren bokat Sveriges bästa artister, som likt oss står upp för alla människors lika värde och som på olika sätt uppmärksammar HBTQI+-personers levnadsvillkor. Tack för de tio åren Växjö och välkomna till en färgsprakande parad och stjärnspäckad konsert, säger Växjö Prides styrelse.

Cleo är en av årets artister på Pridekonserten efter paraden.
Cleo är en av årets artister på Pridekonserten efter paraden.Foto: Erika Udvardi
Annons

Nu står det klart att det är den trefaldigt Grammisnominerade rapparen Cleo och Mello-Mariette som uppträder på Linnéparkens scen efter Prideparaden.

– Cleo är just nu en av Sveriges hetaste artister, vi är stolta över att Cleo kommer till Växjö. Mariette är en artist vi välkomnar tillbaka till Växjö Pride, hon är en öppen HBTQI+-person som står upp för de frågor som Växjö Pride driver.

Det är inte första gången Mariette uppträder på Växjö Pride.
Det är inte första gången Mariette uppträder på Växjö Pride.Foto: Magnus Ragnvid

Årets högtidstalare är Lady Busty och Miss Shameless, för många mer kända som de sagoläsande dragqueens som väckt många känslor och debatt i Sverige de senaste månaderna.

– När vissa krafter vill stänga ute och förbjuda så bjuder vi in och välkomnar! Växjö Pride är stolta över att årets högtidstalare är Miss Shameless och Lady Busty, sagoläsande dragqueens, säger Växjö Prides styrelse.

Lady Busty och Miss Shameless är årets hederstalare. Under Prideveckan håller de i fyra sagostunder på biblioteket.
Lady Busty och Miss Shameless är årets hederstalare. Under Prideveckan håller de i fyra sagostunder på biblioteket.Foto: Pressbild
Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons