Annons
Nöje

Här dyker Scensommar upp

Packa picknickkorgen och slå dig ner i gräset - nu är årets program för Scensommar här.
Publicerad 31 maj 2017
Foto: Växjö Kommun
Foto: Växjö Kommun

Musik- och teaterkonceptet Scensommar gör comeback i Växjö och från den 26 juni till den 16 augusti bjuds kommuninvånarna på alltifrån barnteater och cirkus till populärmusik och jazz.

Nytt för i år är att Sveriges radios musiktävling P4 Nästa blir en del av Scensommar. Tillsammans med popundret Thomas Stenström inleder tävlingen de populära gratiskonserterna i Linnéparken.

Annons

Nio akter är klara för gratiskonserterna som hålls på onsdagar. Thomas Stenström börjar den 28 juni och därefter uppträder Musica Vitae, The Refreshments, Tarabband, Maia Hirasawa, Fröken Elvis, Sophie Zelmani, Simon & Garfunkel med Simon Ljungman och Fredrik Berglund. Den 16 augusti avslutar rocksångaren Ebbot Lundberg & The Indigo Children.

Men Scensommar pågår inte bara i centrala Växjö. Den 1 juli gästar jazzmusikern Georg ”Jojje” Wadenius Hembygdsgården i Braås. Där bjuder han bland annat på hans och Barbro Lindgrens klassiska barnsånger från skivorna Goda Goda och Puss, puss, sant, sant. Något både vuxna och barn kan uppskatta.

För de mindre barnen hålls bland annat familjeföreställningen Kalas i parken i Linnéparken. Det är Clowner utan Gränser som bjuder in till en cirkusfest som också innehåller musik från när och fjärran.

I år sprider sig Scensommar dessutom till Alvesta kommun. Teater Fenix uppträder med clownföreställningen Vilket väder den 25 juli i Hagaparken i Alvesta. Dansföreställningen Vem tänder solen? dansas den 6 juli i Lönashults bibliotek och magiteatern Gaston och Caligari spelas den 1 augusti i Järnvägsparken. Alla dessa föreställningar spelas även i Växjö kommun.

Musik- och teaterkonceptet pågår alltså på flera orter och städer runt om i Växjö och Alvesta kommun. Scensommar dyker upp i: Växjö, Brittatorp, Furuby, Gemla, Åryd, Braås, Lönashult, Lammhult, Vislanda, Tolg, Ingelstad, Rottne och Alvesta. Se hela programmet här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons