Annons
Nöje

Hellstrand har mord i sinnet

Nästa onsdag gästar Staffan Hellstrand Växjö Teater och bjuder på en kavalkad av låtar från hans långa karriär. Förutom konserter spelar han nu in en temaplatta om ett 1800-talsmord.
Växjö • Publicerad 6 oktober 2018
Foto: Patrik Sventelius

I våras kom Staffan Hellstrands senaste skiva, Svaret på allt, men redan nu är han igång med att skriva och spela in nästa platta. Denna gång utlovas en folkrockplatta som kretsar kring ett autentiskt mordfall 1836 på Söder i Stockholm, i Staffans nuvarande bostad för att vara exakt.

– Jag bor på en gammal bryggargård där dåvarande bryggmästaren ska ha varit en elak typ som gick omkring och slog sina arbetare. Till slut tröttnade en av bryggardrängarna och slog ihjäl översittaren. Kring den händelsen gör jag en temaplatta.

Annons

Det låter som en ganska mörk och tung historia?

– Ja, men jag väver in många levnadsöden runt omkring så förutom ond, bråd och död så blir det även mycket livsglädje och romantik.

Den nya skivan räknar Staffan kunna släppa framåt vårkanten men fram till dess blir det också en hel del konserter, bland annat i Växjö kommande onsdag. Då spelar han såväl nya som gamla godingar från hans digra karriär. En viss Lilla fågel blå finns självklart med i setlistan.

– Den bidrar alltid med härlig energi i konserterna!

Du tröttnar aldrig på att spela den?

– Nej, jag tycker fortfarande om Lilla fågel blå, men det kanske inte är min största favorit när vi repar låtar inför turnéerna.

När man som Växjöbo talar med Staffan Hellstrand glider samtalet ofrånkomligen in på fotboll. Staffan är nämligen en stor Öster-supporter och har följt laget i upp- och motgång.

– Jag försöker alltid se Öster några gånger om året, särskilt när de spelar i Stockholmstrakten. Synd att de nu tycks tappat hänget på kvalplatsen till Allsvenskan!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons