GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hyllade bandet återvänder till Växjö

För ett par år sedan slog Carcamo igenom med flera hyllade låtar. Nu är sexmannabandet tillbaka med ny musik och uppträder på hemmaplan i Växjö under stadsfesten.
– Jag har varit på Karl-Oskardagarna under hela min uppväxt och det ska bli så sjukt kul att äntligen få stå på Stortorgets scen, säger Gabriel Carcamo.
Publicerad 17 augusti 2018
Foto: John Magnusson/Pressbild

Växjö

Med ett originellt sound och hitlåtar har Carcamo vunnit Svensktoppen nästa i Kronoberg, jämförts med akter som Hoffmaestro och Movits, och haft miljontals lyssningar på Spotify. Under lördagens VXOnews festival är de tillbaka i Växjö och ska bjuda på sin liveshow.

– Vi har en grej att vi har vissa låtar som bara spelas live. Det ska kännas väldigt exklusivt att se oss på plats, vilket jag tror att vi lyckas ganska bra med. På Karl-Oskardagarna kommer vi spela både släppta och osläppta låtar, säger Gabriel Carcamo från Växjö och fortsätter:

– Det ska bli jättekul att spela på hemmaplan. Jag har själv varit på Karl-Oskardagarna under hela min uppväxt. Jag är inte i Växjö så ofta nuförtiden så det ska bli kul att få komma hem och visa Växjöborna vad vi gör.

Carcamos debutsingel "Palett", som släpptes 2015, blev en stor snackis i musiksverige och bandet omnämndes i Sveriges Radio som "möjliga arvtagare till Norlie & KKV". "Palett" har fått över en miljon lyssningar på Spotify. Men efter den lovordade EP:n "Mina färger" och singeln "Glitter och Glamour" dröjde det ett tag innan ny musik kunde höras på musiktjänsterna igen. I våras släpptes en ny EP med tre låtar, som kom till efter två års laborerande och tålamod.

– Jag har skrivit väldigt mycket musik men släppt väldigt lite. Efter den första EP:n och singeln "Glitter och glamour" kände jag att jag behövde gå tillbaka och se vad jag ville med mitt artisteri, vad jag vill förmedla och i vilken genre. Jag är envis om att den kreativa processen får ta sin tid, tills man känner att man hittat rätt, säger Carcamo.

Den nya EP:n som kom i år innehåller tre låtar. Den sticker ut från bandets tidigare utgivna alster.

– Den nya EP:n är väldigt speciell och experimentell. Den är inte så lik det som vi tidigare har släppt eller det som vi kommer att släppa. Men det var något som jag kände att jag behövde göra just där och då. Jag vill inte känna att Carcamo är låst till en viss genre eller till ett visst sound. Jag vill att våra lyssnare inte riktigt ska veta vad de ska förvänta sig när vi släpper musik. Det ger mig en mycket skönare frihet i skapandeprocessen.

Gabriel Carcamo jobbar just nu på ny musik för framtiden, en framtid som han ser förväntansfullt på. När låtarna släpps är inte klart än men när tiden väl är inne kommer det betyda desto mer.

– Jag har stora visioner för Carcamo. Den nya musiken som vi jobbar på just nu känns så rätt och är enligt mig absolut det bästa som vi någonsin gjort. Jag vill dock inte släppa musik bara för att släppa musik utan det får ta den tid det tar. Musiken släpps när den är redo.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.