Annons
Nöje

Joe Labero showar på hemmaplan i Växjö

Växjö • Publicerad 20 februari 2019
Joe Labero
Joe LaberoFoto: Kristofer Sandberg

Efter succé i Las Vegas vänder Joe Labero hem till Sverige och Växjö med den nya showen "Inflame".

– Det blir en interaktiv show och en visuellt teatralisk resa. Min magi ramas in av mäktiga motorcyklar, bild, ljud och ljus, säger han.

Annons

Joe Labero från Alvesta inledde sin magiska karriär i Växjö. I sena tonåren lämnade han Småland för att uppfylla barndomsdrömmen att få resa världen över med sin magi och underhållning.

Under 2018 blev han den första svensken någonsin att ha en egen show i Las Vegas och gjorde över 130 shower. I år flyttar han och familjen tillbaka till Asien för att satsa på Macao i Kina, spelstädernas spelstad som Labero själv kallar det. Men innan flytten sätter han upp den nya showen "Inflame" i Sverige, med stopp på bland annat Malmö Arena, Scandinavium och Globen. Dessutom blir det två föreställningar i Fortnox Arena i Växjö.

Den 21 och 22 februari kommer arenan att fyllas med magiska trick, motorcyklar och en förvånad publik. Den nya showen beskrivs som fartfylld där publiken kommer att hamna mitt i en actionrulle med ett högt tempo. Han uppträder tillsammans med Youtubestjärnorna Rackartygarna, som har över 300 000 prenumeranter.

– Det blir 90 minuters underhållning. Det kommer att dofta bensin och brända däck. Rackartygarna kommer att rama in mig och min magi. Otroligt häftigt. Jag kommer också att känna mycket på publiken, låna grejer och få dem involverade. Det ska vara en interaktiv show med publikens närvaro. Vi gör showen tillsammans och jag vill skapa underhållning tillsammans med publiken. Vi har också satsat mycket på bild, ljud och ljus som ska rama in en Mr Labero i toppform, säger Joe Labero.

Hur kommer den här showen skilja sig från dina tidigare?

– Jag har valt att skala ner lite jämfört med tidigare shower. Jag har redan gjort alla varianter av illusioner. Människor som kommer upp och försvinner. Det har varit rökkammare, itusågade damer, svävningar och tuffa brudar. Nu blir det lite som en standup-magishow. Det blir videoskärmar som kan zooma in som bara den för att alla i publiken verkligen ska se hur myntet försvinner och så. Rackartygarna kommer att användas på många olika sätt i showen, de är helt otroliga på hojarna.

Hur känns det att återvända till Växjö?

– Det känns jäkligt speciellt. Jag växte upp i de småländska skogarna och började på stadshotellet i Växjö. Det har ju lett till en magisk resa ut i världen för mig. Det är häftigt att komma hem igen, det är inget snack om saken. Jag får barndomsminnen tillbaka, hur man gick på Statt, längs Storgatan och pluggade på Kungsmadskolan. Det blir som en nostalgitripp varje gång.

Joe Labero har jobbat som magiker i över 30 år. Hans imponerande magi och underhållning har tagit honom från Alvesta till en stor internationell succé i bland annat Australien, Singapore och Thailand. I fjol uppfylldes också barndomsdrömmen med en egen show i nöjes- och kasinostaden Las Vegas.

– Det var riktigt häftigt. I Las Vegas är det sådan stor konkurrens med över hundra föreställningar varje kväll av stora artister och underhållare. Det är nästan för mycket men det är häftigt att ha fått ha gjort det och jag har verkligen gillat det. Nu ser jag fram emot den nya arenaturnén i Sverige och Macao.

Annons

Men innan ett nytt äventyr i Kina väntar två föreställningar i Fortnox Arena.

– Jag hoppas att publiken ser att jag är grabben från Alvesta som har jagat min barndomsdröm och min passion. Jag vill att de ska känna att det är häftigt att se mig live och tänka "vilken artist, vilken underhållning". Det blir ofta fokus på att publiken vill veta hur det går till och magin är mitt vapen men det ska vara underhållande. Jag villa satsa på en visuellt teatralisk resa där jag sammansätter mina magiska kunskaper i ett totalpaket, så långt ifrån trollerilådan som jag fick som tolvåring.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons