Annons
Nöje

John Lundvik laddar för en ny succé

Växjö • Publicerad 22 februari 2019
Foto: Gustav Kaiser

John Lundvik slutade trea i Melodifestivalen 2018. Nu är Växjösonen redo att möta miljonpubliken med en ny låt.

– Att få representera Sverige i Eurovision tackar jag inte nej till.

Annons

Efter framgångsrika år som låtskrivare slog John Lundvik igenom rejält som artist under Melodifestivalen 2018. Hans mäktiga ballad "My turn" älskades av publiken och tv-tittarna tog honom hela vägen till en tredjeplats i tävlingen. Efter succén var det självklart för Växjösonen att ställa upp igen - den här gången med bidraget "Too late for love" i Lidköping den 23 februari.

– Det känns naturligt i och med genomslaget förra året och efter den sommaren som jag hade. Det vore bara dumt att inte göra det som jag tycker är roligast av allt, att sjunga. Under 2018 blev min dröm till verklighet. Jag har under hela mitt vuxna liv velat slå igenom som artist i Sverige men inte riktigt nått hela vägen fram men i fjol gjorde jag det ordentligt, säger han.

John Lundvik har tillsammans med Anderz Wrethov och Andreas “Stone” Johansson skrivit den nya låten, som beskrivs som en låt med mid- to uptempo.

– Förra året hade jag en ballad och nu vill jag göra något som inte är så väntat. Det blir mer fart och det ska bli så himla kul att få visa en annan sida av mig själv i ett sådant här sammanhang. Det är en fantastisk låt med en refräng som sätter sig fort. Numret kommer att bli något utöver det vanliga.

Vad handlar låten "Too late for love" om?

– Den är som en del två av "My turn". Men även om låten heter "Too late for love" så sjunger jag "It's never to late for love". Jag vågar vara lite naiv och tror att allt går att lösa med kärlek. Framför allt i det klimat som vi lever i idag på alla möjliga fronter.

Vad kan du säga om numret?

– Jag har försökt vara ganska enkel i det jag gör och låta sången vara det som tävlar och inte numret. Det har varit viktigt för mig att inte försöka gömma mig bakom bomber och hundra dansare och annat på scen. Jag går in i tävlingen som mig själv och inte massa annat.

Efter succén 2018 har John Lundvik synts i många stora sammanhang. Han har uppträtt på Lotta på Liseberg, Nationaldagsfirandet och Victoriadagen. Dessutom var han med på Rix FM Festivals turné.

– Det var otänkbart för några år sedan. Det fanns i hjärtat och mina drömmar men jag blev ödmjuk inför rollen när det väl hände. Jag har krigat mig till det här utan något bananskal. Det har verkligen varit blod, svett, tårar och tusen nej tack. Men också ett ja tack. Jag har varit och är väldigt tacksam för denna resa.

Annons

John Lundvik blev en stor publikfavorit i Melodifestivalen förra året och han hoppas nu kunna förvalta förtroendet och chansen som svenska folket har gett honom. Förra året var han glad över att bara få vara med men i år ser han det mer som en tävling.

– Att få representera Sverige i Eurovision tackar jag inte nej till. Jag går in utan rädsla den här gången. Förra året var jag lite nervös över om jag dög. Nu vet jag att jag duger.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons