Annons
Nöje

Jonas Jonasson gör dramaserie i SVT och Disney+

Växjö • Publicerad 9 juli 2023
Gänget bakom Whiskey on the rocks: Björn Stein (regissör), Rolf Lassgård (spelar huvudrollen som Thorbjörn Fälldin), Henrik Jansson-Schweizer (manusförfattare och exekutiv producent) och Jonas Jonasson (originalhistoria).
Gänget bakom Whiskey on the rocks: Björn Stein (regissör), Rolf Lassgård (spelar huvudrollen som Thorbjörn Fälldin), Henrik Jansson-Schweizer (manusförfattare och exekutiv producent) och Jonas Jonasson (originalhistoria).Foto: Johan Paulin

Författaren Jonas Jonasson från Växjö har gjort stor succé med sina böcker och filmerna kring hundraåringen och hundraettåringen. Nu ska han också vara med och göra en dramaserie för SVT.

Efter sommaren startar inspelningarna av dramaserien ”Whiskey on the rocks”, som beskrivs som en satir om när den ryska ubåten U-137 gick på grund i Blekinge skärgård 1981. Jonas Jonasson har skrivit originalhistorien till serien som samproduceras av SVT, Skyverse och Disney+.

Annons

I huvudrollen som statsminister Thorbjörn Fälldin finns Rolf Lassgård.

– Den här berättelsen av Jonas Jonasson är en alldeles underbar lågmäld satir av sällan skådat slag. Naturligtvis känns tonen igen från ”Hundraåringen” och andra av Jonas historier, men samtidigt är den helt unik. Det här är SVT:s serie för julen 2024 och jag kan lova publiken att den är värd att väntas på. Det här kan bli hur kul som helst, säger Anna Croneman, programchef för dramautbudet på SVT.

Jonas Jonasson återförenas med producenterna Patrick Nebout och Henrik Jansson-Schweizer som producerade den Oscar-nominerade filmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

”Whiskey on the rocks” kommer att spelas in i Blekinge och Litauen och det blir sex avsnitt som planeras att sändas på SVT och SVT Play julen 2024. När serien visas på Disney+ är inte känt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons