Annons
Nöje

Julia från Braås bakom finallåt i polska Mello

Växjö • Publicerad 20 februari 2023
Julia Nilcrantz bor i Braås och uppträder under artistnamnet Juni.
Julia Nilcrantz bor i Braås och uppträder under artistnamnet Juni.Foto: Calle Rydqvist

Låtskrivare från Kronoberg fortsätter att göra stort avtryck. För några vecka sedan rapporterade vi om att Hilda Stenmalm från Växjö skrivit bidraget som ska representera Danmark i Eurovision Song Contest.

Nu har 28-åriga Julia Nilcrantz, som bor utanför Braås och uppträder under artistnamnet Juni, skrivit en låt som gått till final i den polska Melodifestivalen. Låten heter "You do me" och finalen sänds i veckan.

Annons

– Det känns konstigt men jättekul. Det var lite oväntat, säger hon till Smålandsposten.

Julia Nilcrantz har skrivit låten tillsammans med Thomas Karlsson och Joakim Övrenius och bidraget framförs av 20-årige Kuba Szmajkowski. Han var med i polska Melodifestivalen redan förra året och slutade fyra med låten "Lovesick".

TV-bolaget TVP har tagit emot bidrag och nu valt ut tio bidrag som ska tävla i Tu bije serce Europy. Vinnaren utses genom två röstningsomgångar. En jury har halva makten och tittarna den andra halvan. De väljer ut tre superfinalister innan rösterna nollställs. Därefter får juryn och tittarna rösta på nytt och låten som lyckas bäst där vinner och får representera Polen i Eurovision Song Contest.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons