Annons

Julshow sätts upp i Växjö – ”Kända hemvändare och nya spännande namn”

En rivig, soulig och festlig julshow utlovas på PM & Vänner. Det är pianisten och kapellmästaren Christopher Dominique som skapar julstämning tillsammans med Sylvester Schlegel och Jens Andersson samt inbjudna gästartister.
– Alla kommer ha Växjö-anknytning. Det blir både kända hemvändare och nya spännande namn.
Växjö • Publicerad 30 november 2023
Svängig och soulig julshow med såväl kända som nya Växjöartister. Det utlovas på PM & Vänner av pianisten och kapellmästaren Christopher Dominique. Totalt blir det tio shower med premiär lördag 25 november.
Svängig och soulig julshow med såväl kända som nya Växjöartister. Det utlovas på PM & Vänner av pianisten och kapellmästaren Christopher Dominique. Totalt blir det tio shower med premiär lördag 25 november.Foto: Johan Tholson

Julmat och julgodis i kombination med svängig soulig julmusik. Det är konceptet när PM & Vänner satsar på julshow som drog igång den 25 november. Totalt blir det tio föreställningar fram till julhelgen. Växjöbördige pianisten Christopher Dominique är kapellmästare och tar hjälp av de musikaliska vapendragarna Sylvester Schlegel och Jens Andersson, kända från bland annat The Ark.

– De är otroliga artister och musiker som dessutom började sina karriärer här i Växjö, bland annat just på PM. Så det känns extra kul att presentera den här julshowen, säger PM:s vd Per Bengtsson.

Annons

Konstellationen Christopher, Sylvester och Jens är måhända ny för Växjöpubliken men har en lång gemensam historia i det sydliga landskapet.

– För drygt tio år sedan hade vi ett soulband tillsammans som spelade mycket i Malmö och Skåneregionen. Så vi tre är väl sammansvetsade, berättar Christopher.

Blir det mycket soulinspirerad julmusik på PM?

– Framför allt blir det svängig och rivig julmusik. Inte så mycket stillsamma psalmer utan snarare feststämning och kanske rent av att vi i orkestern bjuder upp till dans.

Christopher håller just nu på att sätta ihop orkesterensemblen liksom gästlistan med artister.

– Till varje show bjuder vi in olika artister som sjunger och spelar med oss i orkestern. Temat och det sammanhållande kittet är Växjöanknytningen. Både kända hemvändare och nya spännande namn. Det finns ju oceaner av bra Växjöartister. Därför kommer föreställningen ha underrubriken, Värends bästa julshow!

Publiken kan dessutom räkna med åtskilliga spontana infall. För även om stommen är densamma varje kväll så lämnas mycket utrymme för improvisationer.

– När man är trygg med varandra så vågar man improvisera och göra det oväntade. Det tror jag till exempel märks tydligt när jag och Ola Salo har konserter tillsammans. Detsamma gäller för mig, Sylvester och Jens.

För PM & Vänner handlar julfirandet både om historia och nytänkande.

– Vi har alltid en fot i traditionen men vill samtidigt kittla publiken med något nytt. Det är 50-50 som gäller. Sedan är hållbarhet viktig för oss. Vi minimerar exempelvis matsvinnet genom att servera på tallrik. Dessutom satsar vi extra mycket på gottebordet. Inte minst med tanke på att vi har PM Bröd & Sovel i samma hus, säger Per.

Annons

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons