Annons
Nöje

Känslosam popmelankoli på Hofs Lifs

Oktober blev till juni i lördags på kulturarenan Hofs Lifs i Växjö. Julia Nilcrantz, som uppträder under just artistnamnet Juni, lyste upp höstmörkret med finstämd och känsloljuv pop.
Växjö • Publicerad 27 oktober 2022
Juni lyste upp höstmörkret. Julia Nilcrantz som uppträder under artistnamnet Juni gästade Hofs Lifs och bjöd på känslosam och vemodig pop.
Juni lyste upp höstmörkret. Julia Nilcrantz som uppträder under artistnamnet Juni gästade Hofs Lifs och bjöd på känslosam och vemodig pop.Foto: David Färdigh

Växjö rymmer många kulturella träffpunkter. En av stadens mest intima och rustika livescener finns på Hofs Lifs. I lördags anordnades en konsertkväll med Vulcano som huvudakt men publiken fick också ta del av Juni, som är artistnamnet för Växjösångerskan Julia Nilcrantz. Ackompanjerad av piano och fiol bjuder hon på smäktande melankoli med poetiska texter. Känslosamt förtätat och berörande om såväl hjärta som smärta.

Låten Change har redan nått en stor publik och finns på Spotify. En annan favorit är Hold, som uttrycker hjärtskärande förtvivlan efter krossad kärlek.

Annons

– Låten gjorde jag en natt för åtta år sedan då allt bara brast och jag ville gråta, berättar Julia.

Konserten avslutades med Fine, en ny låt som är tänkt att släppas innan årsskiftet.

– Jag tänker mig senast i december.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons