Annons
Nöje

Klart: Tone Sekelius tävlar i Melodifestivalen igen

Växjö • Publicerad 29 november 2022 • Uppdaterad 13 december 2022
Bild från SVT/Melodifestivalen 2022.
Bild från SVT/Melodifestivalen 2022.Foto: Annika Berglund/SVT Melodifestivalen

De två senaste åren har Melodifestivalen sänt samtliga program från Stockholm på grund av coronapandemin. Men till nästa år planeras en turné igen. Det blir deltävlingar i Göteborg (4/2), Linköping (11/2), Lidköping (18/2) och Malmö (25/2). Semifinalen sänds från Örnsköldsvik den 4 mars och finalen som vanligt från Stockholm den 11 mars.

Under tisdagsmorgonen presenterades artisterna och bidragen som ska tävla i den första och andra deltävlingen. Bland dessa finns Tone Sekelius från Växjö som gjorde i våras stor succé i Melodifestivalen där hon slutade femma i finalen med låten My Way. Det var den mångsidiga Växjöprofilens stora genombrott som artist.

Annons

Nästa år ställer Tone upp med låten Rhythm of My Show i den första deltävlingen där även artister som Eva Rydberg och Ewa Roos, Victor Crone, Loulou Lamotte och Jon Henrik Fjällgren tävlar.

”Numret kommer innehålla mycket dans, det blir show, det blir attityd. Det blir mycket självsäkerhetsboost till alla som lyssnar. Det kanske inte är något som alla är vana att se”, säger hon i ett klipp på SVT.

Låten är skriven av Tone Sekelius, Anderz Wrethov, Dino Medanhodzic och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Tone Sekelius är just nu i Mexico för att spela in den andra säsongen av Paradise som hon programleder.

Dessutom är countryduon Tennessee Tears som består av Tilda Feuk från Åseda och Jonas Hermansson från Uddevalla klara för tävlingen. De är baserade i Åseda och har Jill Johnson som manager. Det är första gången Tennessee Tears tävlar i Melodifestivalen och de ska vara med i den andra deltävlingen mot bland annat Theoz, Panetoz och Wiktoria.

Låten Now I know är skriven av Anderz Wrethov, Jonas Hermansson, Thomas Stengaard och Tilda Feuk.

Countryduon Tennessee Tears från Åseda, Tilda Feuk och Jonas Hermansson, är klara för Melodifestivalen.
Countryduon Tennessee Tears från Åseda, Tilda Feuk och Jonas Hermansson, är klara för Melodifestivalen.Foto: Privat

Under onsdagen presenteras artisterna och bidragen i de två sista deltävlingarna.

Totalt skickades 2 824 låtar in i år, vilket är den högsta siffran på tio år. Totalt tävlar 28 bidrag i Melodifestivalen 2023. En urvalsjury väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och resterande 14  bidrag väljs ut av SVT.

Programledare för Melodifestivalen 2023 är Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

Fakta

Deltävling 1

Victor Crone - Diamonds

Rejhan - Haunted

Loulou Lamotte - Inga sorger

Eva Rydberg och Ewa Roos - Länge leve livet

Elov & Beny - Raggen går

Tone Sekelius - Rhythm of My Show

Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat Adam Woods - Where you are (Sávečan)

Fakta

Deltävling 2

Wiktoria - All my life (Where have you been)

Eden - Comfortable

Uje Brandelius - Grytan

Theoz - Mer av dig

Maria Sur - Never give up

Tennessee Tears - Now I know

Panetoz - On my way

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons