Annons
Nöje

Klassikern sätts upp i Växjö

Växjö • Publicerad 28 augusti 2018
Foto: Robin Sparf

För fjärde året i rad ska elever på estetiska programmet på Katedralskolan sätta upp en musikal i samarbete med Regionteatern Blekinge Kronoberg. 2019 års musikal blir klassikern West Side Story.

– Jag ser så fram emot att få skapa en riktigt rå, hård och utmanande West Side Story tillsammans med vår stora ensemble och ett fantastiskt team från Katedralskolan och Regionteatern. Historien är skrämmande aktuell och det känns som det viktigaste i världen att få berätta den just och nu, säger Andreas Dahl, regissör från Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Annons

Det är 62 elever som är med i ensemblen. Premiären är den 16 mars i Katedralskolans aula och sedan hålls även föreställningar i Växjö Konserthus.

– Det är en fantastisk möjlighet för framtidens unga scenkonstnärer att under sina gymnasiestudier ges möjlighet att arbeta på en så hög konstnärlig nivå i samarbete med en etablerad kulturaktör. Som nytillträdd rektor på estetiska programmet ser jag oerhört mycket fram emot att vi tillsammans kan skapa en självklar plats för kulturen i vår framtida samhällsutveckling, säger Johan Wingren, rektor på Estetiska programmet på Katedralskolan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons