Annons
Nöje

Kortfilmskväll på årets kortaste dag

På årets kortaste dag anordnade Folkets Bio Växjö traditionsenlig kortfilmskväll på Palladium. Ett bra tillfälle att upptäcka nya talanger. Bland annat visades prisade dokumentärfilmen Blå lagunen 2017, gjord av Alma Gonzalez Campo.
Växjö • Publicerad 22 december 2022
På den traditionsenliga kortfilmskvällen på Palladium visades bland annat den prisade dokumentärfilmen Blå lagunen 2017.
På den traditionsenliga kortfilmskvällen på Palladium visades bland annat den prisade dokumentärfilmen Blå lagunen 2017.Foto: David Färdigh

Kortfilm är en särskild genre som ofta hamnar i skuggan av övrig filmproduktion. Men i samband med årets kortaste dag, den 21 december, så hör det till traditionen att kortfilmerna hamnar i rampljuset. På Folkets Bio i Växjö anordnas till exempel en kortfilmskväll och denna gång visades bland annat fyra filmer som nyligen tävlade i TellUs Filmfestival. Flera priser gick där till Blå lagunen 2017, en dokumentär gjord av Alma Gonzalez Campo som tidigare gick på Ölands folkhögskola. Filmen skildrar ett sammansvetsat tjejgäng som skapar sina egna regler och tillsammans utforskar vuxenvärlden. De sex stycken tjejerna bildar en hexagon, en till synes osårbar sexhörning. Men så inträffar något. Kärleken krackelerar och det begås ett svek som skapar splittring i gruppen. Den till synes ändlösa sommaren får ett abrupt slut.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons