Annons
Nöje

Kronobergarna debuterar i Mello

Växjö • Publicerad 1 februari 2019
Foto: Janne Danielsson/SVT

2019 års Melodifestival innehåller fyra bidrag med artister från Kronoberg. Förutom John Lundvik tävlar också Zeana Muratovic från Åseda, Malou Prytz från Ryd samt Växjöbördiga Caroline Aronsson som en av tre i Dolly Style.

De fyra kronobergarna är utspridda och deltar i varsin deltävling. Zeana inleder i Göteborg den 2 februari tillsammans med Youtubeprofilen Anis Don Demina. Duons låt heter "Mina Bränder" och beskrivs som en riktig hit.

Annons

– VI har en väldigt bra låt. Det är energi, hype, medryckande med en refräng som sätter sig. Jag hoppas att svenska folket gillar det men jag ser det nog inte som en tävling.

Zeana slog igenom i Idol 2016 och har sedan dess släppt låten "Ingen lek med mig", som har fått över en miljon lyssningar på Spotify.

– Det här har varit en dröm sedan jag var liten. Melodifestivalen är var jag har kämpat för att göra faktiskt. Det känns sjukt kul och vi kommer att gå ut och köra vår grej. Det är väldigt kul att ha den här låten som min första riktiga låt, som jag släpper på ett musikbolag.

I den andra deltävlingen debuterar 15-åriga Malou Trasthe Prytz från Ryd. Hon blir en av de yngsta deltagarna någonsin i Melodifestivalen och hennes första offentliga framträdande sker inför miljonpublik.

– Jag är jättenervös. Jag har aldrig stått på en så stor scen och uppträtt. Men samtidigt ska det bli kul. Det är fantastiskt att få en sådan här möjlighet i så pass ung ålder, säger hon och fortsätter:

– Jag blev helt chockad när jag fick veta att jag ska vara med. Jag fick en bra låt och sökte in med det. Det känns sjukt att jag får vara med trots att nästan ingen vet vem jag är. Jag är tacksam att få den här möjligheten redan nu.

Malou Trasthe Prytz är uppvuxen i en musikalisk familj och började sjunga redan som treåring. När hon blev äldre började hon ta sånglektioner i Tingsryd och uppträda på talangjakter runt om i Sverige. Nu tävlar hon i Melodifestivalen med låten "I Do Me".

– Det är poplåt som man gärna dansar med till. Den handlar om att våga gå vidare från en relation som inte har fungerat, det kan både vara en vänskapsrelation eller kärleksrelation. Det blir mycket dans.

Ser du Melodifestivalen som en tävling?

– I slutändan, ja. Men jag ser det som en stor chans att bara få vara med. Det är en vinst i sig eftersom ingen vet vem jag är. Det hade varit ett plus om det går bra i tävlingen.

Foto: Janne Danielsson/SVT
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons