Annons
Nöje

Kronobergarna som tävlat i Eurovision

Kronoberg • Publicerad 18 maj 2019
Foto: Olof Elfverson

John Lundvik representerar Växjö och Sverige i Eurovision Song Contest. Han blir därmed en av kronobergarna som har tävlat i världens största musiktävling.

Flera personer med anknytning till Kronobergs län har representerat Sverige i Eurovision Song Contest. I maj blir John Lundvik en av dem.

Annons

Kikki Danielsson, som växte upp utanför Älmhult och senare flyttade till Växjö, har varit med i Melodifestivalen vid tio tillfällen. Två av dessa har slutat med en medverkan i Eurovision Song Contest. Med låten "Bra vibrationer" kom Kikki Danielsson trea i den stora finalen 1985.

1999 och 2008 var det Charlotte Perrelli från Hovmantorp som fick fira en seger i Melodifestivalen. Med låten "Take me to your heaven" vann hon hela tävlingen i Israel 1999 och när hon 2008 tävlade med låten "Hero" blev det plats 18.

Året innan, 2007, tävlade The Ark för första och enda gången. De vann den svenska uttagningen med låten "The Worrying kind". De kom också på plats 18 i Eurovision Song Contest.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons