Annons
Nöje

Kultklassiker spelas på Växjöscen

Publicerad 7 april 2017
Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh

Härligt skruvat och absurt blir det i Växjö till påsk när teatersällskapet Dramatörerna sätter upp musikalen Little Shop of Horrors.

– Det är en äkta kultklassiker, säger regissören Yvonne Regnander Willstedt.

Annons

Originalet, en svart lågbudgetfilm från 1960, blev snabbt kultförklarad över hela världen och 1982 stöptes den om till musikal. Nu sätter teatersällskapet Dramatörerna tänderna i denna något morbida historia om en växt med aptit på människoblod. Handlingen kretsar kring en nedgången blomsterhandel som plötsligt får ett rejält lyft när butiksbiträdet Seymor föder fram en mycket speciell blomma. Framgången gläder ägaren Herr Mushnik, som dock inte känner till den mörka hemligheten bakom blomman, nämligen att den tar sin näring från människoblod.

– Utan att överdriva kan man säga att framgången sker till väldigt högt mänskligt pris, konstaterar Walfrid Lindsgård, som spelar blomuppfödaren Seymour.

Talis Vasko, den snart 70-åriga nestorn i Växjös teaterliv, spelar blomsterhandlaren Herr Mushnik och beskriver Little Shop of Horros som en musikal som rymmer det mesta.

– Den är både absurd, rolig, tragisk och skrämmande. Det hade kunnat bli en riktigt otäck skräckfilm om man tagit bort de komiska inslagen. Nu utmärks den framför allt av den mörka, skruvade humorn. Dessutom tycker jag att den har ett bra budskap, girighet lönar sig aldrig i längden!

Lina Larsson spelar butiksbiträdet Audrey och instämmer i att berättelsen är så mycket mer än bara absurd humor.

– Det finns ett djup bakom skatten.

Magazinet besöker repetitionerna som äger rum i konferenslokalen i det gamla Ica-lagret i Räppe. Sammanlagt 60 personer medverkar i uppsättningen som har premiär på Växjö Teater på långfredagen. Totalt blir det tio föreställningar. Regissörerna Yvonne Regnander Willstedt och Henrik Fagelberg tror att The Little Shop of Horror kan fånga både en ung och gammal publik.

– Det här är verkligen en kultklassiker. Och musiken är fantastisk. Det är 60-talsmusik som svänger underbart härligt med vårt liveband.

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons