Annons
Nöje

Kultur ska höja stämningen i city

Publicerad 11 april 2017
Foto: Emma Koivisto
Foto: Emma Koivisto

I sommar kommer alla Växjöbor som vill få möjligheten att uppträda i centrum i ett projekt med syftet att göra stadskärnan mer levande. Bakgrunden till satsningen är att medlemmarna i Växjö citysamverkan efterfrågat en röd tråd av kulturevenemang och projektet som fått namnet ”Ditt city – din scen” har premiär den 6 maj.

– Alla som känner att de vill visa upp sin talang kan ta kontakt med mig och därefter hjälper vi till med allt det praktiska – såsom bland annat tillstånd och ljud, säger projektledare Olja Pekusic.

Annons

Tanken är att släppa fram olika kulturyttringar fredagar och lördagar, inte bara på de mer välkända scenerna i centrum utan även på andra stråk. Fantasin sätter gränserna och alla talanger uppmuntras, projektet pågår fram till slutet av augusti och blir det ett bra utslag kan Växjöbor vänta sig fler framträdanden även i framtiden. Finansiär till satsningen är Ica Cityhallen och under premiären medverkar bland annat Växjöskolornas musikkår.

– Responsen hittills har varit fantastisk och vi är alla överens om att detta behövs. Detta är en satsning som definitivt kommer höja stämningen i centrum och samtidigt ger Växjöbor möjligheten att uppträda inför publik.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons