Annons
Nöje

Lär dig laga Gustav Hectors gudomliga kroppkakor

För ganska många år sedan snöade Gustav Hector in på just kroppkakor. Han vann bland annat pris för en vegetarisk jordärtskockskroppkaka.
– Potatis har nästan blivit något fult i dag, en råvara som många kockar inte vill använda för att den inte anses vara så fin, berättar Gustav Hector.
Växjö • Publicerad 9 februari 2021
Gustav Hector lyfter gärna fram hantverket i, vad som anses vara, äldre rätter.
Gustav Hector lyfter gärna fram hantverket i, vad som anses vara, äldre rätter.Foto: Isabelle Haag

Kroppkakor ligger i något av ett underläge i dagens samhälle, menar Gustav Hector.

– Jag vill lyfta fram hantverket i det som kanske ses som den gamla maten. Vi lever i en stressad tid, det är billigt och lätt med halvfabrikat. Förr tog man vara på råvarorna mer, värderade maten högre. Det är lite så vi borde äta, kanske.

Gustav Hector lägger alltid upp all mat fint. Oavsett om han är på restaurang och arbetar som kock eller om det är en grå tisdag och han bara ska servera sig och sambon.
Gustav Hector lägger alltid upp all mat fint. Oavsett om han är på restaurang och arbetar som kock eller om det är en grå tisdag och han bara ska servera sig och sambon.Foto: Isabelle Haag

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons