Annons
Nöje

Linnéparken fylls med allsång

Växjö • Publicerad 1 juli 2019
Nils Åkesson och Maria Wranå inför årets Allsång i Linnéparken.
Nils Åkesson och Maria Wranå inför årets Allsång i Linnéparken.Foto: Filip Sjofors

Packa picknickkorgen, ta med vännerna och njut av skön musik i Linnéparken. Allsången är tillbaka med fyra måndagskvällar i juli som gästas av kända artister.

För sjuttonde året i rad arrangeras Allsång i Linnéparken i centrala Växjö. För två år sedan tackade Peje Johansson och Augustina för sig och Växjörevyns Nils Åkesson och Maria Wranå tog över.

Annons

Precis som i fjol är paret laddade för en fin och fartfylld sommar med musik, humor och en nöjd publik.

– Det blir sång, glädje och en hel del överraskningar. Vi vill köra i högt tempo med många allsånger, skratt och snack. Förra året kände vi verkligen att många kom för att sjunga allsång. Publikkontakten är det bästa, vi gör det tillsammans och alla känns som våra kompisar, säger Nils Åkesson och Maria Wranå.

Hur mycket vågar och vill man ändra allsången efter 16 år?

– Vi vill behålla grundformen men vi har infört fler allsånger och blandat in humor i form av Växjörevyn, säger Nils Åkesson.

Allsångskvällarna i juli, som brukar besökas av omkring 5 000 personer, gästas i år av bland annat Andreas Weise, Shirley Clamp, Richard Herrey, Sean Banan och Tommy Nilsson.

– Det är något för alla åldrar varje kväll. I år har vi nog med än mer folkkära artister jämfört med i fjol. Dessutom kommer vi ge plats åt unga, lokala artister. Det finns så många bra, säger Maria Wranå.

Vilken är den bästa allsången?

– Det finns så många men Gyllene Tiders "Sommartider" går alltid hem. Den kan alla och de tar verkligen i när de sjunger den, svarar Maria och Nils efter några sekunders tänkande.

Fakta

Årets artister i Linnéparken

Varje vecka gästas Allsång i Linnéparken av en eller flera kända artister. Dessutom kommer lokala artister, Växjörevyn, bandet och kören Trio med Rumpa stå på scenen.

1 juli klockan 19.00:

Andreas Weise och Peter Jezewski.

8 juli klockan 19.00:

Shirley Clamp och The Southbounds.

15 juli klockan 19.00:

Sean Banan och Richard Herrey.

22 juli klockan 19.00:

Tommy Nilsson och Mona G.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons