Annons
Nöje

Lundvik ber om ursäkt efter podd

Växjö/Stockholm • Publicerad 12 mars 2019
Foto: Filip Sjöfors

Mellovinnaren John Lundvik från Växjö har fått kritik efter uttalanden han gjorde i ”Framgångspodden” några dagar före segern. Han och poddens Alexander Pärleros pratade bland annat om John Lundviks uppväxt i Växjö.

– Jag blir ledsen över att ett samtal om min egen bakgrund och mina erfarenheter av att ha en annan hudfärg än vit uppfattas som okänsligt och sårande. Mitt ansvar som artist är stort och hur jag uttrycker mig påverka andra. Jag förstår nu att jag uttryckte mig slarvigt och kanske okunnigt, vilket jag ångrar. Jag vill därför be om ursäkt till dem som eventuellt kan ha tagit illa upp, säger Lundvik till Nöjesbladet via sin presskontakt.

Annons

John Lundvik betonar också att samtalet i podden handlade om hur ord används och uppfattas.

– Men mina personliga erfarenheter av detta från min egen uppväxt minskar förstås inte mitt ansvar för hur jag själv använder dessa ord i dag. Vi har alla ett ansvar och i dag har jag fått en viktig lärdom, säger John Lundvik till Nöjesbladet.

Läs mer via länken nedan.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons