Annons
Nöje

Lundvik historisk i Eurovision

Växjö • Publicerad 17 maj 2019
Foto: Thomas Hanses

Växjös och Sveriges John Lundvik är i final i Eurovision Song Contest. Han tävlar med bidraget ”Too Late For Love”, som han vann med i Melodifestivalen.

När han skulle skicka in ett tävlingsbidrag stod det mellan två olika låtar. ”Too Late For Love” och ”Bigger Than Us”. Valet föll till slut på den förstnämnda låten men båda två har blivit stora hits. När ”Bigger Than Us” valdes bort skickades den i stället till Storbritanniens motsvarighet till Melodifestivalen, där den vann hela tävlingen.

Annons

Storbritannien tillhör ”the big five” vilket innebär att de redan är klara för Eurovision-finalen. Med tanke på att Sverige nu också är i final kommer John Lundvik att uppträda mot den låt som han har skrivit stora delar av och var tänkt till honom från början. Det är första gången i tävlingens 64-åriga historia som en artist tävlar mot ett bidrag som personen också ligger bakom.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons