Annons
Nöje

Lundvik valde bort vinnarlåt

Stockholm/Växjö • Publicerad 8 mars 2019
Foto: Pressbild

John Lundvik laddar för lördagskvällens final i Melodifestivalen. Inför årets tävling skickade han in två låtar, ”Too Late For Love” och ”Bigger Than Us”.

Till slut valdes den förstnämnda låten ut till den svenska tävlingen och bidraget är favorit att vinna Melodifestivalen 2019. ”Bigger Than Us” skickades då i stället till den brittiska motsvarigheten efter att representanter för tävlingen hört av sig och efterfrågat en ballad till uttagningen.

Annons

Michael Rice valdes ut som artist att framföra bidraget och i början av februari vann låten Storbritanniens uttagning.

– Det går bra nu, säger John Lundvik och skrattar. Jag skrev båda låtarna till mig själv men jag är så glad över att juryn, mitt skivbolag och management kom överens att ”Too Late For Love” är bättre för mig. Förra året gjorde jag en ballad, det här blir en vidareutveckling av mitt artisteri.

”Bigger Than Us” med Michael Rice är redan klart för Eurovisionfinalen i Tel Aviv, eftersom Storbritannien tillhör de nationer som varje år är direktkvalificerade till finalen.

– Han sjunger fantastiskt och är otroligt härlig som person. Låten sitter ihop med honom och då är det ännu roligare att vara låtskrivare bakom. Han har fått en bra låt och jag har fått en fantastisk resa, säger Lundvik, som tillsammans med Jonas Thander, Anna-Klara Folin och Laurell Barker har skrivit låten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons