Annons
Nöje

Många positiva effekter med träning för cancerpatienter - ”Motverkar trötthet och bygger upp muskelmassan”

Kronoberg • Publicerad 3 november 2021
”Fysisk träning har många positiva effekter på cancerpatienter. Bland annat motverkas tröttheten, muskelmassan byggs upp och att träna i grupp ger ökad motivation”, säger Åsa Alering och Clara Söderberg, gruppträningsledare respektive personlig tränare på Friskis i Växjö.
”Fysisk träning har många positiva effekter på cancerpatienter. Bland annat motverkas tröttheten, muskelmassan byggs upp och att träna i grupp ger ökad motivation”, säger Åsa Alering och Clara Söderberg, gruppträningsledare respektive personlig tränare på Friskis i Växjö.Foto: David Färdigh

Träning ger många positiva effekter för cancerpatienter visar forskning. Friskis i Växjö erbjuder i samarbete med Region Kronoberg gruppträning för dem som genomgår eller har genomgått cancerbehandling.

– Just nu har vi en grupp på 17 personer igång. Bland annat tränar vi styrka, kondition och balans, berättar Clara Söderberg och Åsa Alering, personlig tränare respektive gruppträningsledare på Friskis.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons