Annons
Nöje

Musiker som lirat med bland annat Paul Simon och Sting körde clinic i Växjö

Under torsdagen arrangerade Bergendahlska gården en clinic med Nashvillemusikern Jim Oblon som bland annat lirat med Paul Simon och Sting.
Musik • Publicerad 31 mars 2023

Här saknas innehåll

– Det är inte varje dag vi kan boka en musiker av den här kalibern, skriver Tim Lööv, samordnare på BG.

Gitarristen och trummisen Jim Oblon delade under clinicen med sig av tips, gitarrteknik, råd och erfarenheter från karriären.

Annons

Sedan 2011 har Jim Oblon varit en del av Paul Simons band. 2014-2015 drog bandet ut på en större turné med Sting. Jim har även lirat med Paul Simon, Rodney Crowell, Edie Brickell, RObben Ford, Dick Oatts och Swamp Dogg, för att nämna några. 2022 var han på turné med Lucinda Williams då flera gästartister medverkade under turnéns gång, bland annat Justin Vernon, mer känd som Bon Iver.

Jim Oblon.
Jim Oblon.Foto: Pressbild

En clinic är ett sorts gästspel, ofta kombineras workshop och föreläsning i formatet. Artister, musiker och andra verksamma i branschen brukar gästa clinics. Deltagarna får då lära sig mer om branschen, av branschen. Syftet bakom clinics är att inspirera och ge deltagarna kunskaper som är unika för de som är eller har varit aktiva i branschen.

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons