Annons
Nöje

Musiklegendaren hyllas i Växjö

Publicerad 13 januari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Ted Gärdestad och hans bror Kenneth har legat bakom många svenska klassiker. Nu kommer han och hans musik hyllas i Växjö. Den 6 oktober kommer 13-mannabandet Rock'n Roll ”Maskinen” Machine, som spelade med Gärdestad mellan åren 1991 och 1996, till Växjö Teater för en hyllningskonsert.

Konserten kommer vara i två akter för sittande publik där musik blandas med skildringar och personliga minnen från tiden med Ted. De önskar också att besökarna klär sig i något rött, som var Ted Gärdestads favoritfärg.

Annons

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ix0TTZFO0dA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ted Gärdestad har sjungit klassiker som "Sol, vind och vatten", "För kärlekens skull", "Satellit" och "Jag vill ha en egen måne". Lyssna på hans låtar nedan.

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Aartist%3A6zpub6jbY6CdrcqQsDq8P4" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons