Annons
Nöje

Nils Åkesson välkomnar till 30-årsfest

Växjörevyn bjuder in till 30-årsfest med premiär på Nyårsafton. Denna gång blir det dessutom gästspel med komikerna Per Fritzell och Thomas Petersson.
– De medverkar var sin helg. Så man kan säga att vi spelar tre olika revyer, berättar revygeneralen Nils Åkesson.
Växjö • Publicerad 27 december 2022
Revygeneralen Nils Åkesson.
Revygeneralen Nils Åkesson.Foto: Lena Gunnarsson

Efter två år med pandemiuppehåll så kan Växjörevyn äntligen inta scenen och åter välkomna publiken till Växjö Teater. Nils Åkesson konstaterar att det finns gott om samlat nyhetsmaterial att göra revynummer av.

– Vi kommer ta upp både elpriserna och den svenska NATO-ansökan som stött på patrull hos Erdogan i Turkiet.

Annons

Det blir även flera nummer med lokalanknytning.

– Bland annat dyker diskussionerna om det nya sjukhuset upp.

Växjörevyn firar 30-årsjubileum och föreställningen har således fått namnet 30-årsfesten. Medverkar på festligheterna gör förutom Nils också bland annat Maria Wranå, Martin Jägervall, Erik Andergren samt dansarna Charlene Pihl, Linda Begu, Marijana Leontijevic och Emma Westling. Dessutom blir det celebra gästspel i form av Per Fritzell, känd från Galenskaparna och After Shave, och Hallands skrattkung Thomas Petersson.

– De kör var sin helg. Per är med 13-15 januari och Thomas 3-5 februari.

Båda komikerna blir en del av ensemblen men kör också egna nummer.

– Per plockar fram flera av sina kända figurer, bland annat husvagnsfantasten från tv-serien Macken. Thomas kommer exempelvis bjuda på en imitation av Elvis Presley.

Det något annorlunda upplägget med gästkomiker gör att det i praktiken blir tre olika revyer.

– Vi har mer att repetera in denna gång. Men det blir en kul utmaning.

Revy är överlag en väldigt levande teaterform. Inträffar det spektakulära händelser i världen så kan det tillkomma nya revynummer under resans gång berättar Nils, som för övrigt brukar ägna julhelgen åt att fixa till sketcherna med såväl Spöket som Åsa-Nisse.

– Jag har vissa lösa trådar ute sedan tidigare men jag brukar knyta ihop dom och skriva klart texterna på just Julafton. Det har blivit som en jultradition för mig.

Annons

14 föreställningar är inbokade hittills, men siktet är inställt på 20. Nils är förväntansfull inför premiären och ser fram mot att få möta publiken på Växjö Teater.

– Publikkontakten är det allra roligaste med att spela revy. Det är som att återse goda vänner år efter år.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons