Annons
Nöje

Nils och Maria ska få Linnéparken att sjunga och gunga

Måndag den 2 juli är det premiär för årets Allsång i Linnéparken. Nya allsångsledare är rutinerade revyparet Nils Åkesson och Maria Wranå, som ser många likheter mellan revytraditionen och allsången.
– Båda bygger på närkontakt med publiken. Vi hoppas få hela Linnéparken att sjunga och gunga!
Växjö • Publicerad 1 juli 2018
Foto: David Färdigh

Magazinet träffar passande nog Nils och Maria just i Linnéparken, som utgör både en grön oas och given träffpunkt för sommarlediga Växjöbor. Och dessutom är det platsen för en av Växjös numera mest etablerade och populäraste sommartraditioner. För 16:e året i ordningen anordnas här Allsång i Linnéparken, fast denna gång har Peje Johansson och Siw Augustina Carlsson lämnat över stafettpinnen till Nils och Maria.

– När vi blev tillfrågade att ta över svarade vi ja utan större betänketid. Ett sådant erbjudande kan man inte säga nej till.

Annons

Fyra måndagskvällar i rad med start den 2 juli kommer Nils och Maria tillsammans med kända artister som Linda Bengtzing, Robin Bengtsson, Chris Kläfford, Lasse Sigfridsson och Mona G underhålla Växjöborna med såväl egna låtar som personliga allsångsfavoriter.

– Varje artist får privilegiet att välja ut en allsång som de sjunger tillsammans med publiken.

Nils och Maria har tidigare varit på Allsång i Linnéparken både som publik och i egenskap av medverkande artister. Genom åren finns det många härliga minnen att plocka fram.

– Det var en fantastiskt häftig känsla när Måns Zelmerlöv uppträdde och det var 12 000 i publiken, minns Nils.

– Jag kommer ihåg när vi för några år sedan sjöng I can jive på scenen tillsammans med Petter Ahlfors. Det blev ett fantastiskt ös! Alla i publiken ställde sig upp och det kändes som att hela Linnéparken sjöng och gungade med, berättar Maria.

Just att få med publiken på noterna och skapa allsång med härliga vibrationer är målet för Nils och Maria. Även om allsångskonceptet är en ny erfarenhet för dem så finns det många likheter med revyformen, framför allt närkontakten med publiken.

– Vi vill skapa delaktighet och kommer vara mycket och springa med mikrofonen ute bland publiken. Det ska vara en bra kombination av musik och show. Vi har ju även levande orkester, körtjejer och dansare, så det kommer att svänga!

Med artister som spänner över många generationer och med en mix av både gamla- och nya allsångsklassiker så hoppas Nils och Maria kunna fånga upp en bred publik. Såväl morföräldrar som de unga kidsen ska få sitt lystmäte under allsångskvällarna.

– Vi ska bjuda på något för alla åldrar. Det ska vara en riktig familjekväll!

Om ni själva får välja en allsångsfavorit, vad blir det då?

– Sommartider och Leva Livet. De är underbara klassiker som funkar i alla lägen!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons