Annons
Nöje

Ny festival med VXOnews

Det blir en ny VXOnews festival under årets Karl-Oskardagarna. Andra upplagan får en tydligare lokal koppling.
Växjö • Publicerad 24 april 2018
Frontback spelar på Stortorget i augusti.
Frontback spelar på Stortorget i augusti.Foto: Gustav Graneskog

Adrijana, Jens Hult och Loreen var artisterna när VXOnews festival hade premiär under Karl-Oskardagarna förra året. Nu är det klart att det blir en ny festival lördagen den 18 augusti.

– Det ska bli fantastiskt kul att följa upp fjolårets lyckade premiär med ännu en festival. Det känns också kul att ha en mer lokal prägel på artisterna, säger Daniel Rydström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VXOnews.

Annons

Publiken på Stortorget kommer att få se Carcamo med sångaren, rapparen och låtskrivaren Gabriel Carcamo från Alvesta. De har tidigare jämförts med akter som Hoffmaestro, Movits, Timbuktu & Damn. Deras hookiga slingor på saxofon och elgitarr tillsammans med den grooviga musiken får alltid publiken att dansa.

Nästa band är rockarna i Frontback. De kommer också att spela på årets Sweden Rock Festival. Där sjunger sångerskan Anlo Front från Åseda som blev utsedd till Årets rockröst förra året. Frontback bjuder på en energirik liveshow och har tidigare delat scen med Status Quo, Electric Boys och Freedom Call.

De två banden från Kronobergs län får också sällskap av Adée från Öland. Hon heter egentligen Ida Olsson och kommer att bjuda på sin hiphop- och soulinspirerande musik. Adée har en unik röst som skiner igenom alla sina skapelser och lämnar ett oförglömligt avtryck på lyssnarens musikaliska medvetande.

– VXOnews festival är en del av Karl-Oskardagarna där vi för 2018 satsar på artister med rötterna i Småland och Växjö, säger Karin Bååth, vd på Växjö Citysamverkan.

Ytterligare en artist kommer att presenteras. Precis som förra året kommer VXOnews redaktion att vara guider genom festivalkvällen från scenen på Stortorget.

– Det är med stolthet vi kan presentera årets artister. Ankytningen lokalt passar bra med Karl-Oskardagarnas värdegrunder, säger Jesper Rosenlind, projektledare för Karl-Oskardagarna.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons