Annons
Nöje

Ny musik med Avicii släpps

Sverige • Publicerad 5 juni 2019
Foto: Sean Eriksson

Efter Tim "Avicii" Berglings bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen. I juni släpps hans nya album.

Den 20 april 2018 dog Tim "Avicii" Bergling. Han var då i slutfasen med att färdigställa ett nytt album med ny musik. Låtar som tack vare sparat material nu kommer att släppas.

Annons

Tim Bergling lämnade efter sig en samling med mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta.

Låtskrivare som Tim samarbetade med på albumet har, efter hans bortgång, tagit vid för att slutföra låtarna och komma så nära Aviciis vision som möjligt. Den 6 juni släpps albumet "TIM".

Det nya albumet innehåller bland annat låtarna "SOS" med Aloe Blacc, som också sjöng Aviciis "Wake me up", "Tough love" med Agnes Carlsson och Vargas och Lagola, som består av Vincent Pontare och Salem Al Fakir.

Vincent Pontare och Agnes Carlsson är ett par sedan tio år tillbaka. Enligt Tim Berglings anteckningar önskade han en duett och att "det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par".

Några av låtarna har skrivits av kända namn som Joakim Berg från Kent och Martin Svensson, som ligger bakom låten "(Du är så) Yeah yeah wow wow".

En av låtarna på det nya albumet, "Freak" har även Jeff Lynne, Tom Petty och Sam Smith som upphovsmän. Låten är baserad på Sam Smiths "Stay with me", som i sin tur innehöll element av Tom Pettys "I won't back down".

Efter Tims bortgång beslutade hans familj att dela musiken med hans fans runt om i hela världen. Intäkterna från albumet går till Avicii Music och kommer att skänkas till stiftelsen Tim Bergling Foundation och de ändamål som den verkar för bland annat förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons