Annons
Nöje

Nya konstverk invigda i Växjö

Växjö • Publicerad 23 oktober 2018
Foto: Michael Richter och Karen Froede

Förra veckan invigdes två konstverk på Elin Wägnerskolan i Växjö. I samband med att skolans nya lokaler invigdes utsmyckades också skolan med två konstverk till Elin Wägners ära.

Skolans lokaler på Storgatan 50 renoverades och var klara i augusti förra året. Nu är även lokalerna på Storgatan 52 helt färdigrenoverade. Konstverket invigdes under medverkan av bland andra Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, skolans rektor Torbjörn Öberg, Ann-Margreth Willebrand, ordförande i Elin Wägnersällskapet, representanter från Elin Wägnerskolans elevråd samt konstnären Karen Froede.

Annons

Elin Wägnerskolans lokaler på Storgatan 50 renoverades och var klara i augusti 2017. Sedan augusti 2018 är även lokalerna på Storgatan 52 helt färdigrenoverade. Representanter från skolans elever har varit med i urvalet av konstnär för utsmyckningen.

Foto: Michael Richter och Karen Froede
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons