Annons
Nöje

Ola Forssmed från Växjö och Pernilla Wahlgren i ny stjärnspäckad föreställning

Växjö • Publicerad 1 oktober 2022
David Batra, Ola Forssmed, Pernilla Wahlgren, Per Andersson och Clara Henry är en del av ensemblen i föreställningen Peter Pan går åt helvete.
David Batra, Ola Forssmed, Pernilla Wahlgren, Per Andersson och Clara Henry är en del av ensemblen i föreställningen Peter Pan går åt helvete.Foto: Montage/Pressbild

I början av nästa år ska en stjärnspäckad ensemble sätta upp föreställningen Peter Pan går åt helvete, i regi av Edward af Sillén.

I huvudrollerna finns Pernilla Wahlgren, Per Andersson, David Batra, Clara Henry, Hampus Nessvold och Ola Forssmed som är uppvuxen i Växjö.

Annons

– Ljudet av en publik som skrattar ihjäl sig tillsammans är det vackraste ljud jag vet, och med Peter Pan går åt helvete vill jag pusha gränserna ett steg till. Och samtidigt förverkliga en personlig dröm; att ta tillbaka den förlorade teaterformen farsen till de stora scenerna igen. Här får vi också glädjen att forma en helt ny svensk humorgrupp och utsätta skådisarna för deras absolut största tekniska utmaning någonsin, säger Edward af Sillén.

Det är en svensk version av den brittiska succén Peter Pan Goes Wrong som under flera år gått för fulla hus i London och vunnit flera humorpriser.

”I föreställningen träffar publiken en tafatt men varmhjärtad skara amatörskådespelare som tillsammans ska sätta upp den klassiska sagan om Peter Pan men redan innan ridån ens hunnit gå upp stöter de på problem. Snart har de trasslat in sig i ett olösligt virrvarr av scentekniska missöden, osynliga falluckor och hisnande linbanefärder och tvingas mot alla odds kämpa för att fullfölja föreställningen”, står det om föreställningen.

Peter Pan går åt helvete har premiär den 19 januari 2023 på Cirkus i Stockholm och åker sedan på turné till Halmstad, Karlstad, Linköping, Örebro, Västerås, Malmö och Göteborg och spelas fram till 14 maj 2023. Än så länge finns det ingen inplanerad föreställning i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons