Annons
Nöje

Ola Salo är tillbaka i Melodifestivalen

Publicerad 11 februari 2017
Foto: David Elg, Smålandsposten
Foto: David Elg, Smålandsposten

Det är tio år sedan The Ark vann Melodifestivalen med låten The worrying kind och nu är Ola Salo aktuell som låtskrivare tillsammans med Peter Kvint. Men att ställa upp som artist igen, det vill han inte.

– Att tävla är en nära döden-upplevelse. Vi i bandet försökte tänka bort tävlingsmomentet så gott det gick för det är enorma risker att ställa upp i Melodifestivalen. Framförallt om det inte går bra, då kan leklusten försvinna. 2007 är nog enda året jag inte tittade på en enda deltävling. Om jag vill vara med igen? Svaret på den frågan är att jag tävlat som artist en gång och det räcker, säger han till Smålandsposten.

Annons

Det blir istället bandet Dismissed som kommer att ställa upp med Salos låt Hearts Align.

– Att Dismissed framför den känns bra. Eftersom det är ett band med ett provocerande uttryck är det inte självklart att det går hem överallt, men det är ett bra band som förtjänar att en större publik upptäcker dem. Att jag får vara avsändaren till deras nummer och i viss mån få ut deras budskap och artisteri. Jag hoppas ju att min och Peters låt gör dem en tjänst och inte en otjänst. Jag tror att den kniper den sista andra chansen-platsen, säger han. Läs en längre intervju på Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons