Annons
Nöje

Ola Salo debuterar i Diggiloo

Ola Salo gör i år sin första Diggiloo-turné. Det blir en intensiv sommar med 22 konserter där han bjuder på The Ark-medley, favoritcovers och oväntade duetter.
– Bland annat sjunger jag tillsammans med Charlotte Perrelli. Vi känner varandra sedan tidigare men det är faktiskt bara andra gången vi gör något musikaliskt ihop.
Växjö • Publicerad 8 juli 2018
Foto: Kristofer Sandberg

I veckan har årets upplaga av Diggiloo turnépremiär. En av artisterna i det starka artistuppbådet är Ola Salo, Växjösonen och före detta The Ark-sångaren som numera gör solokarriär. 22 Diggiloo-konserter är inbokade runt om i Sverige, men något Växjö-besök blir det tyvärr inte. Ola berättar att han gärna gjort ett stopp på härliga Evedal men att turnéplanen redan var spikad. Lyckligtvis behöver Växjöpubliken ändå inte åka jättelångt för att se sina idoler. Nästa torsdag, den 12 juli, uppträder Diggiloo-gänget på Borgholms slottsruin.

– Öland är ju Växjös eget Ibiza!

Annons

Vad har du för relation till Öland?

– Jag har många härliga minnen från Öland. Min familj bodde på Öland innan vi flyttade till Rottne. Sedan var jag där på konfirmationsläger och i tonåren hade jag många kompisar från Kalmar- och Ölandstrakten. På somrarna åkte vi alltid till Borgholm och hade roliga fester.

Årets artister i Diggiloo utgörs av en mix av rutinerade veteraner och ett gäng ambitiösa nykomlingar. När Ola ska beskriva rollfördelningen konstaterar han att Tommy Nilsson är gängets egen Gandalf.

– Tommy är den äldre, lugne och vise mannen. Enda undantaget är när han sätter sig i sin gula sportbil, då förvandlas han till en buspojke!

Mariette är den lugna och fridfulla medlemmen som sprider harmoni i gruppen, Charlotte Perrelli har rollen som kombinerad superstjärna och modergestalt, Mendez är det stora busfröet medan Marika Carlsson är den roliga figuren som gärna omger sig med kaos.

– Det är ett härligt gäng där alla är sociala och bjuder till!

Vem känner du störst samhörighet med?

– David Lindgren. Både han och jag är nämligen prästsöner. Vi har många gemensamma referenser.

En veteran i gänget är också Christer Björkman, som denna gång lämnat rollen som festivalgeneral för Melodifestivalen för att istället göra comeback som sångare.

– Alla minns ju inte att han en gång i tiden hade en egen artistkarriär och vann Melodifestivalen med Imorgon är en annan dag.

Annons

Ola i sin tur kommer stå för mycket av rock´n roll-temperaturen på Diggiloo-scenen och bjuder bland annat på ett medley bestående av The Ark-hits. Det blir även personliga favoritcovers och oväntade duetter. Bland annat sammanstrålar Kronobergs två sångfåglar, Ola och Charlotte Perrelli.

– Jag och Charlotte känner varandra sedan tidigare men vi har bara uppträtt musikaliskt tillsammans en enda gång tidigare, det var i samband med invigningen av Kulturhuset Spira i Jönköping. Så det här blir en exklusiv duett.

Hur skulle du vilja sammanfatta årets Diggiloo?

– Ett underhållande kaos för hela familjen!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons